Rize'de, "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller Projesi"

Rize'de, Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller Projesi uygulanıyor

 

 

Rize'de, "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller Projesi" kapsamında diş sağlık seti dağıtımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü  "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında Kurtuluş İlkokulunda diş sağlık seti dağıtım programı düzenlendi.

Programa, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu,  İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Eğitim ve öğretimin en önemli görevleri olduğunu söyleyerek, "Bu uygulamanın çocukların sağlık açısından farkındalık kazanması ve bilgilenmesi için çok önemli olacak. İnanıyorum bu kampanya ile çocuklarımız, diş sağlığı ve ağız bakımının önemini bir kez daha iyi anlayacaklar" dedi.

Eğitimin en önemli ayağının okullar olduğunu belirten Vali Yazıcı, Rize Valiliği olarak farklı pek çok alanda öğrenci üzerinde etki bırakacak eğitimler vererek bilinçli ve sağlıklı bireyler yetiştirme amacında olduklarını söyledi.

Yapılan kontroller sonrasında Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtarak öğrencilerin her gün dişlerini fırçalamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Konuşmaların ardından bir diş hekimi tarafından öğrencilere diş sağlığı konusunda yapmaları gerekenler ve diş temizliği hakkında bilgilendirme yapıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın