Hasan Kartal'dan Memleketine Dev Yatırım

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban yaklaşık 60 yıldan beri belediyeye ait Fındıkhan Otelin satışını gerçekleştirdiklerini ve bu otelin yerine eski mimariyi yaşatacak bir otel yapacaklarını belirtti..



Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban yaklaşık 60 yıldan beri belediyeye ait fındıkhan otelin satışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Özbalaban, “Miladını dolduran bu otelin yerine son derece modern eski mimariye uygun yeni bir turistlik otelin yapılacağı müjdesini verdi. Özbalaban sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi son yıllarda Doğu Karadeniz bölgesinde turizm çok gelişti ama ilçemiz Fındıklı’da artan turizmden bir pay alamadı. 1960’lı yıllarda Belediyemizin imkânı doğrultusunda yapılan bir otelimiz vardı ve artık bu otel miladını doldurmuştu.”

TURİZME HİZMET VERECEK



Özbalaban ayrıca “Fındıklı’nın turizme hizmet verecek ve bölgemizin de gelişimine katkı sağlaması amacıyla bu konuyu ilçemizin önde gelen iş adamı Hasan Kartal Bey’e bu konuyu açtık. Hasan bey, pek istekli olmamasına rağmen gerek ben şahsen, gerek sayın Valimizin ve vekillerimizin “İlçelerimize yatırım yapmaları” konusunda baskısı sonrası kendisi de memleketini çok sevmesi ile ilçemize bu yatırım gerçekleşecek. Hasan bey, hiçbir ticari şey gözetmeden bu işe karar verdi. 100 odalı büyük bir otel yapma kararı aldılar” diye konuştu.

BİR YIL İÇİNDE BİTECEK

Özbalaban otelin bir yıl içinde biteceğini söyleyerek, “Avusturya’ya ben çok imreniyordum. Benim en çok üzüntüm, planlamaya yapmaya bile fırsat vermeden sit alanı olması. Güzel bir planlama altında birçok güzellikler ortaya çıkacak. Bizde tam tersi sit alanı denilerek o yerler kapatılıyor. Ondan sonra diyoruz ki Ayder tıkandı. Buralar Ayder’den çok daha güzel yerler. Burada doğa ile baş başasın. Toplam 7 Kilometre boyunca tamamen doğal yerlerimiz var” ifadesini kullandı.

GÜZEL İLÇEMİN YÜZ KARASIYDI

Fındıklılı iş adamı Hasan Kartal ise satın aldığı otelin ismini telaffuz bile etmek istemediğini belirterek, “İsmini telaffuz bile etmek istemediğim otel güzel ilçemin yüz karasıydı. Hiçbir ekonomik düşüncem olmadan sadece ilçeme hizmet olsun düşüncesi ile elimizden geleni yaptık. Bu satın almada sayın Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban’a cabası neticesi sonrası bu pislikten kurtulduk. Şimdi ilçeme yakışır güzel bir otel yaparak ilçeme katkı sağlayabilirsem mutlu olacağım” ifadelerine yer verdi.
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın