RİZE İYİDERE LOJİSTİK LİMAN PROJESİ’NE DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

 

Rize’de 11 Sivil Toplum Örgütü, Cevizlik Taş Ocağı'nın doğayı katlettiği yönündeki açıklamaların gerçek niyetle yapılmadığını bildirerek; “Rize İyidere Lojistik Liman Projesi”ne destek verdi


RİZE İYİDERE LOJİSTİK LİMAN PROJESİ’NE DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

-Rize’de 11 Sivil Toplum Örgütü, Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’ne destek açıklamasında bulundu

-Rize Barosu’ndan tam destek “Benzer gruplar ağacı bahane edip Gezi Parkı olaylarını başlatmıştı”

- İkizdereli vatandaşlardan Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’ne destek “Proje birçok kişiye istihdam imkânı sağlayacak, insanlar evine ekmek götürebilecek”

Rize İyidere Lojistik Liman Projesi ile ilgili son dönemde yürütülen algı operasyonları üzerine bölgeye giderek projenin detaylarını İkizdereli hemşehrilerine anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ardından İyidere Lojistik Liman Projesi’ne olan destek çığ gibi büyümeye devam ediyor.


Rize’de 11 sivil toplum örgütü, İyidere ilçesinde yapılacak lojistik merkezi inşasında kullanılmak üzere İkizdere ilçesinde açılacak Cevizlik Taş Ocağı'nın doğayı katlettiği yönündeki açıklamaların gerçek niyetle yapılmadığını bildirerek, projeye destek açıklamasında bulundu.

-Rize’de 11 Sivil Toplum Örgütü, Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’ne destek açıklamasında bulundu

Rize İyidere Lojistik Liman Projesi ile ilgili son dönemde yürütülen algı operasyonları üzerine bölgeye giden Bakan Karaismailoğlu, projenin detaylarını İkizdereli hemşehrilerine anlatmış, bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum olmadığını; Rize İyidere Lojistik Limanının çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla inşa edildiğini aktarmıştı. Karaismailoğlu’nun açıklamalarının ardından Rize Barosu Başkanlığı, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Rize Ticaret Borsası, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Rize Muhasebeciler Odası Başkanlığı, Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, Rize Kent Konseyi, Rize Kent Gönüllüleri Konseyi, TÜMSİAD Rize Şubesi, MÜSİAD Rize Şubesi, 53 Gazeteciler Derneği, İyidere ilçesinde yapılacak lojistik merkezi inşasında kullanılmak üzere İkizdere ilçesinde açılacak Cevizlik Taş Ocağı'nın doğayı katlettiği yönündeki açıklamaların gerçek niyetle yapılmadığını bildirerek; destek açıklamasında bulundu.


-Rize Barosu’ndan tam destek “Benzer gruplar ağacı bahane edip Gezi Parkı olaylarını başlatmıştı”

Rize'de 11 sivil toplum örgütü adına açıklama yapan Rize Baro Başkanı Ümit Peçe, işin niteliğini hiç araştırmadan yatırımlar mevzu olduğunda çevreci kesilen bazı grupların amaçlarının doğa, çevre ve insan hakları olmadığını belirterek; “Benzer grupların ağacı bahane edip Gezi Parkı olaylarını başlattıkları ve çevreyi günlerce talan etmek sureti ile kalkışma içerisine girdikleri hepimizin malumudur. İkizdere halkını kışkırtmak için yöreye gelen HDP'li vekiller ile 64 baronun taş ocağı ile ilgili yaptığı açıklamayı okuduğumuzda bu çelişkiyi anlamamak izahtan varestedir. PKK tarafından ülkenin dört bir yanında çıkartılan yangınlara bugüne kadar tek ses çıkartmayan HDP'li vekiller ile İstanbul, Ankara, İzmir, Hakkari, Şırnak gibi baroların İkizdere ile ilgili alelacele açıklama yapmaları gerçek niyetlerini ortaya koyma bakımından çok anlamlıdır” diyerek; destek açıklamasında bulundu. Rize Barosu’nun açıklamasına Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Rize Ticaret Borsası, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Rize Muhasebeciler Odası Başkanlığı, Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, Rize Kent Konseyi, Rize Kent Gönüllüleri Konseyi, TÜMSİAD Rize Şubesi, MÜSİAD Rize Şubesi, 53 Gazeteciler Derneği destek verdi.

- İkizdereli vatandaşlardan Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’ne destek açıklamaları sürüyor.

Baka Karaismailoğlu’nun bölgeye gidip, İkizdereli hemşehrilerine projenin detaylarını anlatmasının ardından İkizdereli vatandaşlardan Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’ne destek açıklamaları sürüyor. Açıklamalarında İkizdere ilçesinde tarımın bittiğini ve hayvancılığın da çok zor şartlarda yapıldığını belirten yöre sakinleri, bölgenin gelir kaynağı olmadığını belirterek; tek kaynağının ulaşım olduğunun altını çizdiler. Gelip, geçecek olan liman yüklerine, liman kamyonlarına verilecek hizmet ile insanların bölgeyi terk etmeyerek istihdam sağlanacağını belirten yöre sakinleri, bölge için “Rize İyidere Lojistik Liman Projesi”nin çok önemli olduğunun bir kez daha altını çizdiler.


-“Proje birçok kişiye istihdam imkânı sağlayacak, insanların evine ekmek götürebilecek”

Proje ile ilgili bazı kaygılarının olduğunu belirten yöre sakinleri Bakan Karaismailoğlu’nun projeni detaylarını anlatmasının ardından bu kaygılarının giderildiğini ve Bakan Karaismailoğlu’nun da belirttiği gibi proje bitimi sonrası en kısa sürede eski haline döndürülerek, ağaçlandırma yapılacağını anımsattılar. Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’nin bölge halkına çok büyük katkısının olacağını belirten yöre sakinleri Ovit Tüneli’nin bölgeye sağladığı rahatlığı ve kolaylığı anımsattı. Bölgeye büyük bir hizmet yapıldığını aktaran yöre sakinleri, projenin birçok kişiye istihdam imkânı sağlayacağını belirterek, insanların evine ekmek götüreceklerinin altını çizdiler. Yine Bakan beye güvenlerinin tam olduğunu ve projeden asla taviz verilmemesi gerektiğini belirten yöre sakinleri, projeyi bölgeye kazandıranlara ve projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    a.a

     14 Mayıs 2021 16:18
         

    Sivil toplum dediğiniz bu yapıların başındakilere bir bakın.Hiç biri kendi özgür iradesi ile birşey söyleyemeyecek,bir şekilde mevcut sistemin kontrolunde olan kişiler ne yazık ki. Doğaya zarar vermeden de lojistik liman yapılabilirdi.Yanılmıyorsam eski proje derenin denizle birleştiği yerden içe doğru derinleştirilerek bir liman planlanıyordu.Ama uzaktan taş taşımak çok daha karlı bir iş herhalde.Cengiz kazanır bunun gibi STK larda avukatlığa soyunur.Umarım ben yanılıyorumdur.

Yorum Yapın