Rize, Antalya Expo Center Fuarında Tanıtıldı

Rize sağlık, spor, alternatif turizm kongre ve fuarı  (Hestourex) de tanıtıldı.

 

 

Sağlık, spor ve alternatif turizm kongre ve fuarı olan  (Hestourex) Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının desteği ile Antalya Anfaş Expo Center'da gerçekleşti. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türk Sağlık Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

 

Fuarın açılış konuşmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu " Türkiye'de bir ilki Hestourex'i hep birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve talimatlarıyla Başbakan Binali Yıldırım ve diğer bakanlıkların desteğiyle düzenlediklerini söyledi. Hestourex'de 150 ülkeden 4.000 in üzerinde satın alma heyetinin katılımıyla 10 milyar liranın üzerinde  kısa vadede anlaşma yapılmasını, ayrıca  2 binden fazla akademisyenin bu fuarda 40 binin üzerinde ikili görüşme yapması hedeflenmektedir" diye belirtti.

 

 

Rize sağlık, spor, alternatif turizm kongre ve fuarı olan  Hestourex’de  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının hazırlamış olduğu bölge tanıtım stantı içerisinde yer aldı. Bu fuarda son yıllarda doğa ve kültür turizminde ön plana çıkan Rize'nin bu değerlerinin yanında alternatif turizm alanındaki destinasyonları hakkında da katılımcılara bilgiler verildi. Özellikle heliski, rafting, trekking, yamaç paraşütü, kamp karavan turizmi, kuş gözlemciliği, doğa fotoğrafçılığı ve dağcılığın yanında İkizdere ve Ayder’deki termal turizm değerlerinin de tanıtımının yapılması gelişmekte olan turizm değerleri açısından iyi bir fırsat yaratmış oldu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın