YAZAR ORHAN CAN, KÖŞE YAZILARINI “GEÇMİŞTEN GELENLER” İSMİYLE KİTAPLAŞTIRDI

 

YAZAR ORHAN CAN, KÖŞE YAZILARINI “GEÇMİŞTEN GELENLER” İSMİYLE KİTAPLAŞTIRDI

Doğu Karadeniz Bölgesinde ve Rize’de yayın yapan birçok bölgesel ve yerel gazetede uzun yıllar, Rize’nin sorunlarına ve yapılan hizmetlere yönelik köşe yazıları yazan Rize’nin en eski gazete yazarlarından olan Orhan CAN’ın, 2012 yılında yayımlanan “SON NEFES” ve okuyucuları tarafından bir hayli beğenilen isimli kitabından sonra, kaleme aldığı ikinci kitabı “GEÇMİŞTEN GELENLER Rastgele” ismini taşıyor.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize’nin Kale Mahallesinde 1944 yılında dünyaya gelen tanınmış yazar Orhan CAN’ın aynı zamanda Rize şehrinin en eski kuyumcusu ve sonrasında kuyumcu sanatkârı olarak tanınıyor. Şimdilerde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle çok sevdiği kuyumcu sanatkârı mesleğini bırakan yazar CAN, 20 yılı aşkındır çalışma ofisinden ve evinden, çok sayıda yerel gazeteye Rize’nin ve insanlığın faydasına yönelik yazdığı köşe yazılarını bir kısmının yer aldığı, “GEÇMİŞTEN GELENLER Rastgele” başlığı adı Altında kitaplaştırdı. Kitabın önyüzünde ve arka kapağında, Rize şehrinin 1960 yıllarına ait iki ayrı fotoğrafı yer alıyor.

 

İkinci kitabıyla ilgili kısa bir açıklama yapan yazar Orhan CAN; “Öncelikle, yazmaya başladığım günden bugüne değin, herhangi bir dünyalık gözetmeksizin Rize şehrimize ve insanlığa faydalı olmak gayesiyle yazdığım yüzlerce köşe yazımın yarısından oluşan bu köşe yazılarım bölgemizde ve Rize ilimizde yayımlanan çeşitli tanınmış yerel gazetelerde yer almıştır. Bugüne kadar bu köşe yazılarımın bir kitapta toplamaya çalışacağım aklımın ucundan dahi geçmemişti. Yazılarım, değerli okuyucularıma ve şehrimizin genç gazetecilerini bir nebzede olsa tecrübe olur ve okuyucularımı geçmişe götürür ve nostalji yaşanmasına vesile olur inşallah. Bu duygu ve düşünceler içerisinde sizleri bu köşe yazılarımla baş başa bırakmak istiyorum. Kıymetli okuyucularımın yıllardır yazdığım yazılarıma şahsıma vermiş oldukları motivasyon ve yazılarımı okumalarının akabinde iletmiş oldukları tebrik desteklerini hiçbir zaman unutamam. Bu duyarlılıklarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın