Rize'nin "Hemşin çorabı" coğrafi işaret tescili aldı

Rize'nin "Hemşin çorabı" coğrafi işaret tescili aldı
 


Rize'nin Hemşin ilçesine özgü "Hemşin çorabı", coğrafi işaret tescili aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hemşin çorabının coğrafi işaret tescili almasıyla Rize'de coğrafi işaret tescilli ürün sayısının 12'ye çıktığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Vali Kemal Çeber, coğrafi işaret tescilinin illerin kendini yöresel anlamda tanıtması adına çok önemli bir değere sahip olduğunu vurguladı.

Rize'nin çok fazla kültürel değeri içinde barındıran bir yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Çeber, "Bunların tanıtılması ve değerlerinin korunması adına coğrafi işaret tescili alınması bizler için çok önemli. Bu anlamda yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Coğrafi İşaret Tescili Alan Ürünlerimiz Koyu onay işaretiRize Bezi Koyu onay işaretiÇayeli Kuru Fasulye Yemeği Koyu onay işaretiDerepazarı Pidesi Koyu onay işaretiRize Simidi Koyu onay işaretiRize Baston Ekmek Koyu onay işaretiRize Kavurması Koyu onay işaretiAnzer Balı Koyu onay işaretiRize Çayı Koyu onay işaretiRize Muhlaması Koyu onay işaretiRize Pepeçurası Koyu onay işaretiRize Enişte Lokumu Koyu onay işaretiHemşin Çorabı


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın