Bayanlardan Filografi Sanatına İlgi

Bayanlardan Filografi Sanatına İlgi

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve eşi Rize Kadınlar Eğitim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) tarafından düzenlenen filografi kursu sergisinin açılışını yaptı.

Açılışa Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve eşi Menduha Kasap, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ve eşi Nursevim Doğan ve okul idarecileri katıldı.

Çivilerin arasından tellerin geçirilerek objelere estetik görünüm kazandırılması amaçlanan filografi sanatında, hat yazıları, simetrik desenler, amblemler ve çiçekler pano haline getirilebiliyor. Sanatın unutulmaması ve yaygınlaştırılması adına RİKADER tarafından 12 kursiyerin katılımıyla sergi düzenlendi.

Sergi açılışında konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Bu faaliyetleri belediye olarak da paydaşlarımızla birlikte destekliyoruz. Rikader’in bu tür faaliyetlerinin bundan sonra da devam edeceğini umut ediyoruz” dedi.

Rikader Başkanı Selda Albayrak yaptığı açıklamada, “Bayanların çekici ve çiviyi bu kadar güzel kullanamayacağı düşünüldü. Hatta gelen bayanlarımız bile zorlanacaklarını düşündüler. Açıkça söylemek gerekirse ben de heveslenip kursa sonradan dahil olanlardan biriyim. Bir bayanın çiviyle çekici bu kadar muntazam kullandığını bu kursa gelerek anca görebilirsiniz. Bunu artık mesleğe dönüştüren, yaptığı eserleri satan bayanlarımız var. Meslek edindirme kurslarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın