Genç Mimarlar Rize’de İncelemelerde Bulundular

Genç Mimarlar Rize’de İncelemelerde Bulundular

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği ''Genç Mimarlar'' projesinin Rize ayağı tamamlandı. 18-29 yaş aralığındaki inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümünde 20 öğrenci, Rize’de Karadeniz Mimarisi ve serenderleri inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca organize edilen ve inşaat mühendisliği ile mimarlık bölümü öğrencilerine Osmanlı ve Selçuklu mimarisini tanıtan ''Genç Mimarlar'' projesinin Rize etabı 23-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi.

Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerine ait bazı mimari eserler ile Anadolu'da öne çıkan çeşitli mimari yapıların tanıtımının yapılması ve mimari özelliklerinin incelenmesinin hedeflendiği projede Rize’ye gelen 20 öğrenci, 3 gün boyunca Rize Merkez, Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerinde Karadeniz Mimarisi ile serenderleri inceledi.

 

 

 

Öğrenciler, uzman akademisyenler ve profesyonel rehberler tarafından gezilen yerlerdeki mimari yapılar hakkında detaylı bilgi edinirken proje sonunda öğrencilere Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK tarafından sertifika verildi.

Sertifika töreninin ardından ÇELİK yaptığı açıklamada, Bakanlığın ilk kez geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu ''Genç Mimarlar” Projesinin bu yıl Rize, Konya, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde 40’ı bayan olmak üzere 100 öğrenci ile düzenlenmekte olduğunu ifade ederek, proje ile 18-29 yaş aralığında inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencilerine Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerine ait bazı mimari eserler ile Anadolu'da öne çıkan çeşitli mimari yapıların tanıtımının yapılması ve mimari özelliklerinin incelenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Projenin Rize ayağının 3 gün sürdüğünü kaydeden ÇELİK, öğrencilerin Rize Merkezde ve ilçelerde Karadeniz Mimarisi ve Serenderleri incelediğini, uzman akademisyenler ve profesyonel rehberler tarafından kendilerinin detaylıca bilgilendirildiğini söyledi.

 

 

Mimar adayı gençler ise yaptıkları açıklamada, Karadeniz mimarisini çok merak ettiklerini ifade etti. Bakanlığın bu projesi ile Karadeniz ve özellikle Rize mimarisini yerinde detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulduklarını belirten öğrenciler, incelemelerin kendilerine artı değer kattığını kaydederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Rize’de kendilerine destek olan yetkililere teşekkür ettiler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın