DOYASIYA EĞLENEREK ENGELLERİ KALDIRDILAR

Doyasıya Eğlenerek Engelleri Kaldırdılar

 

 


Rize Belediye  Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli çocuklarımız ve aileleri ile bir araya geldi.
‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ sloganı ile Engelliler için çalışmalarını sürdüren Rize Belediyesi  3 Aralık Dünya Engelliler Gününde de Rize Belediye Başkanı Prof .Dr. Reşat Kasap ve Eşi Menduha Kasap, engelli çocuklarla organize edilen kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Kasap ve eşi  engelli çocuklar ve aileleri ile sohbet ederek, yaşadıkları problemleri dinledi.
Bütün engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü'nü kutlayan Başkan Kasap, "Bu tür sosyal faaliyetler birbirimizle kaynaşmamıza yardımcı oluyor. Belediyecilik anlayışımız sadece fiziksel altyapı çalışmaları değil, sosyal faaliyetleri de önemseyen ve kapsayan bir yapıdadır. 'Engelsiz Rize' adını verdiğimiz bu projenin parçalarını şimdiye kadar göstermeye çalıştık. Engellilerin toplumun içerisinde olmasını sağlayacak fiziksel altyapıyı da oluşturmak gerekiyor. Bununla ilişkin gelişmeleri şehrimizde mutlaka görüyorsunuzdur. Yaptığımız çalışmalardan bir tanesi yürüyen merdiven diğeri de yaya kaldırımlarının kullanımını kolaylaştıran engelli yürüyüş bandı çalışmamızdır" dedi.
Sosyal ve kültürel faaliyetlere devam edeceklerini söyleyen Başkan Kasap, "Bu tür faaliyetlerimiz daha da artacaktır. Çünkü biz toplumun bütün bireylerini olabildiğince toplumun içerisinde yaşamasını, hayatını idame ettirebilmesini arzuluyoruz.  Engelliler için sadece bir gün güzel sözler söylemek değil, tüm hayatları boyunca engellilerimizin yanlarında olmak istiyoruz ve bu anlayışı toplumun bütün katmanlarına da yayma arzusu içerisindeyiz. Bu doğrultuda toplumu bilinçlendirme çalışmaları da yapmaktayız. Aileden başlayarak sokaktaki bütün insanlara kadar bu duyarlılığın oluşturulması gerekmektedir. Siz engelli ailelerinden gelecek olan her türlü önerilere açığız. Toplumun her kesiminin sesini duyabilmek ve engellilere karşı duyarlılığı oluşturabilmek adına toplumla iç içe olmanın şartlarını oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Kasap ve eşi Menduha  Kasap, günün anısına çocuklara Çaykur Rizespor Forması dağıttı. Kahvaltı sonrası  Cozurtan İkizler’in eğlenceli gösterileri ile doyasıya eğlenen çocuklar şarkılar söyledi, şiirler okudu ve horonla eğlencelerini tamamladılar.

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın