“Haklı Bir Üç Puan”

 


“Haklı Bir Üç Puan”

Ligde sıkışan maç trafiği ve hakem hatalarının üst düzeyde olduğu bir dönemde yeşil – mavili takım hafta içi mesaisinde evinde Antalyaspor’u 2 -1 ‘lik skor ile geçerek hanesine haklı bir üç puan yazdırdı.

Stejapan Tomas hoca haftalardır kendisinden beklenen rotasyonu dün birazda mecburiyetten yaptı diyebiliriz. Sakatlıkları süren Remy, Boldrin ve son Trabzonspor maçında “ Bizden bu kadar” diyerek sakatlık kervanına eklenen Emir Dilaver ve Menjak ikilisi dışında geçen hafta Trabzonspor deplasman maçında dökülen Donsah ve Doğan’ı kesen Hırvat teknik adam, sahaya sürdüğü 11 üzerine belli ki kendine gelen tepkiler üzerine maç önü oyuncuları öyle bir konuşma yaptı ki sahaya çıkan oyuncular maçın ilk düdüğü ile birlikte rakip Antalyaspor kalesini ablukaya aldılar. Antalya’nın plakası olan 7’de Cuma akşamı okunan sela sesi sonrası “Yasin” karambolde şık vurdu ve takımını öne geçiren isim oldu. Erken gelen gol sonrası moral depolayan temsilcimiz ilk yarı boyunca Akdeniz temsilcisi Kazım’ın takımını sağdan soldan silkeledi ama kalesinde de pozisyon verdi diyebiliriz. Özellikle kaleci Gökhan Akkan bu devre yaptığı kurtarışlarla alkışı hak etti, tabi savunmada Meriah ilk kez ben ; “Tunus Milli takımının as stoperiyim “ diyerek savunmada ana sigorta görevini üstlendiğine şahitlik ettik.

İkinci devre Rizespor haftalardır dökülen Mihalak & Samudio değişikliğin meyvesini 59’a aldı ve Samudio’nun güzel pasını estetik dolu vuruşu ile tamamlayan Skoda takımını 2 – 0 öne geçirdi. Tam rahatladık derken konuk takım santra ile bu kez Alman panzeri Podolski ile farkı bire indirdiğinde maçın başında “Yasin”’le başlayan Rizespor taraftarları bu maçın sonuna kadar bildikleri “dua “i le tamamlamak zorunda kaldılar.

Antalya temsilcisi kırmızı – beyazlı takım özellikle hücum bölgesinde kaliteli ayaklara sahip. Kanatlar uçurtma, orta saha da temiz ayak Nuri Şahin var. İki santraforu Jahoviç ve Orgil yedekte hazır kıta bekliyor. Böyle bir takıma karşı dün ilk kez Rizespor takım olarak sahaya bir karakter koydu. Çok iyi yardımlaştılar, mücadele üst seviyeye çıktı ve maç sonu da haklı bir galibiyet aldılar, kutlarım.

Bu lig kurtlar sofrası. Haftalar sonrası benim dikkatimi çeken yedek kulübesi oldu. Tomas hocanın iki yardımcısı Sırp teknik adam ve Ersin hoca 90 dakika boyunca kenardan hem saha içinde ki oyuncuları çok iyi motive ettiler hem de saha kenarında Tomas hocanın işini kolaylaştılar. İşte böyle, takım olmak böyle bir şey. Sahada isyan edeceksin. Aferin Yasin attığın gol için demiyorum bunu, saha da hem rakip takımın oyuncularına karşı yaptığın baş kaldırma hem de hakeme karşı ortaya koyduğun haklı itirazlar için bunu yazıyorum. Skoda çok çalıştı diyebiliriz, aynı şekilde Morozıuk o kanatta yalnız kalsa da iyi işler çıkardı. Haftalardır tribüne bekleyen genç stoper Talbi’de elinden geleni yaptı. İsmail Köybaşı aklı ile oynadı ama bence fizik kondisyon tam olarak hazır değil. Bizim adımıza sahanın en iyileri iki Yasin birde kaleci Gökhan’dı. Tabi buna ilave olarak maçın hakemi de gerçekten temiz bir maç yönetti. Özellikle avantaj kurallarını eski kaşarlar gibi kesip, kendini dinlenmeye almadı. Bu hakem bence Türk futbolunun önüne açacak. Gördüğü çalan, maçın temposunu düşürmeyen genç hakem Erkan Özdamar’ı tebrik ediyorum.

Çaykur Rizespor hafta içi mesaisinde kendi adımıza ligde “yön bulma” maçından alnının akkı ile üç puan ile ayrıldı. Bu maç gerçekten bizim adımıza puan durumunda yön bulma maçı idi. Kaybetseydik ilk yarının sonuna kadar alt tarafın eteklerine yapışacaktık ve stres dolu kötü günler bizi bekleyecekti. Kazandık ve nispeten orta sıralara yaklaşma adına çok kıymetli bir üç puan aldık. Bir diğer kazancımız ise son haftalarda olmayan “takım olma” kimliği geri geldi. Oynayan, oynamayan herkes aynı duyguları taşıdı. Artık ilk 11’in değişmezleri de pabucun pahalı olduğunu anladılar. Özellikle yıllık 1,5 Milyon Avro alan ve hiçbir tedaviye cevap vermeyen Fransız oyuncu Remy!

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın