ÇAYKUR’DAN SUUDİ ARABİSTAN ATAĞI

ÇAYKUR’DAN SUUDİ ARABİSTAN ATAĞI

 

 

Dünya pazarlarının talepleri doğrultusunda yeni ürünler üzerinde çalışarak dünya trendleri ile hareket etmeyi hedefleyen ÇAYKUR bu kapsamda yurt dışındaki bayi ağını genişletmeye ve yenilikler yapmaya devam ediyor.

Katıldığı fuarlar neticesinde yurt dışı pazarında tanınırlığını arttıran ÇAYKUR buralarda anlaşmaya vardığı firmalar vasıtasıyla 50 bin ton olan dış Pazar hedefini gerçekleştirmek için çalışıyor.

Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde düzenlenen Foodex Saudi fuarına katılan ÇAYKUR Arabistan pazarında payını artırmak için yeni anlaşmalara imza attı. ÇAYKUR Suudi Arabistan için de yeni bir bayilik anlaşması yaptı. Organic Life Est firması ile yapılan anlaşma ile tüm Arabistan’ın en büyük mağaza zincirlerinden Bin Dawood ve Danube zincir mağazaları 2016 Ocak ayından itibaren ÇAYKUR ürünleri bu zincir mağazaların raflarında yerini alacak.

Bin Dawood zincir mağazaları genel merkezinde beraberinde Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, Miraç Mollamehmetoğlu ve Yavuz Sütlüoğlu ile birlikte; Bin Dawood Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdul Razzaq Bindawood, Bin Dawood Group Genel Müdürü, Khalid Bin Dawood ve ÇAYKUR’UN Yeni Arabistan Bayisi Aziz Khan’la bir araya gelen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR olarak dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Global pazarda yer alabilmek için marka değerinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: “ Yaptığımız çalışmalar neticesinde ihracatımızı sürekli arttırıyoruz ama yeterli seviyede değil. Çaykur olarak, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Marka olmak önemli. Türkiye’nin dünya çapında tanınan markaları olması ülkemizin global pazardaki yeri ve algısı açısından önemli, dönem markalar dönemidir. Sadece ticaret yapmıyorsunuz, ülkenize de katkı sağlıyorsunuz. Onun için ihracatımızı arttırmamız gerekiyor. ÇAYKUR, Türkiye sınırları dışına çıkarak artık bir dünya markası olma yolunda ilerliyor fakat iç piyasada olduğu kadar kolay değil. Dünyada ciddi bir pazar oluşturmaya çalışıyoruz. Dış pazarda 50 bin tonluk ihracatı hedefliyoruz. Bir dünya markası olmaya çalışıyoruz. Bunun için uluslararası düzenlenen ciddi fuarlar çok önemli. ÇAYKUR olarak bu fuarlarda yerimizi almaya çalışıyoruz.” Dedi.

Yapılan anlaşmalar esnasında ÇAYKUR heyetini yalnız bırakmayan Türkiye Cidde Başkonsolosu Fikret Özer artık Suudi Arabistan’ın en büyük zincir mağazalarında ÇAYKUR ürünlerinin satılmaya başlanmasının sevindirici bir olay olduğunu söyledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın