Berber'de Fotoğrafınız Varsa Kesin Ölüsünüz!..

Artvin’de bir berber yıllardır Artvin’de ölen herkesin fotoğrafını topluyor
- Artvin'de aradığınız bir kişinin fotoğrafı bu berberin panosunda varsa ölmüş demektir

 

 

 

Artvin'de bir berber yıllardır Artvin’de ölen herkesin fotoğrafını topluyor.
İl merkezinde bulunan Merkez Camii önünde 1980 yılından bugüne berberlik yapan Ümit Tüysüz, Artvin’de ölen herkesin fotoğrafını dükkanında sergiliyor. İlk olarak bu işe dükkanının duvarına en sevdiği arkadaşının ölümü üzerine fotoğrafını asmakla başlayan Tüysüz, kendisine tıraş olan veya olamayan, tanıdığı tanımadığı hayatını kaybeden Artvinliler'in fotoğraflarını dükkanındaki panoya asmayı kendisine görev edindiğini söylüyor.
Görenlerin hayrete kapıldığı ilginç koleksiyonda yer ayırtanlar bile oluyor. Koleksiyonun sahibi Ümit Tüysüz bazı vatandaşların fotoğraflarını kendi elleriyle getirerek, öldüğünde panoya yapıştırmasını istediğini belirterek “En sevdiğim, can ciğer arkadaşımın vefatı beni çok üzdü, bende fotoğrafını duvarıma astım. Daha sonra sevdiğimiz bir ağabeyimiz vefat etti, onun fotoğrafını astım, öyle öyle hayatını kaybeden herkesin fotoğrafını asmaya başladık. Hepsi Artvin’in insanı, uzun zamandır da topluyorum. Yani dışarıdan gelip yakınının, arkadaşının fotoğrafını görüp koltukta ağlayanlar bile oldu. Çok güzel yapmışsın diyen müşterilerim var, belediye başkanımız bile dedi ki bu işi beraber yapalım. Yıllardır topluyoruz, yine de fotoğraf toplamaya devam edeceğim, ölene kadar toplayacağım” dedi.
Artvin dışından gelerek kendisine koleksiyonunu soranların çok olduğunu ve kendilerine görmek istedikleri kişinin fotoğrafının duvarda olmaması halinde tez zamanda görüşebileceklerini söylediğini dile getiren Tüysüz “Görmek isteyenler çok. Hatta dışarıdan gelip ‘Ya Hasan nerede’, ‘Osman nerededir’ diye soranlara ‘Arkadaş şuraya bak eğer duvarda fotoğrafı varsa rahmetli olmuştur, eğer yoksa tez zamanda görüşebilirsiniz’ diyorum. Bazı insanlar kendi fotoğrafını kendisi getiriyor, ‘Ölürsem şayet benim fotoğrafımı da koyarsın’ diyor” şeklinde konuştu.
Ümit Tüysüz’ün bu koleksiyonunu çok güzel ama bir o kadar da ilginç bulan müşterisi Fatih Tüysüz, bir kişiyi sorduğunda aldığı cevabın ilginç olduğunu dile getirerek “Yıllardır Artvin’de yaşıyoruz, daha önce vefat eden insanların fotoğraflarını duvara astığını duymuştum. Duyduklarım dikkatimi çekti geldim bir ismi sordum. ‘Şuraya bak dedi eğer fotoğrafı varsa bir Fatiha oku, eğer yoksa kısa zamanda görüşürsünüz’ dedi. Ne demek istediğini daha sonra anladım. Fotoğrafları anlatınca ‘Bu şu zaman öldü, bu şu kişi’ diye anlattığı zaman anladım. Çok ilginç bir koleksiyon, ilginç bir hobisi var. İnşallah bizim fotoğrafımız en son asılanlardan olur” ifadelerini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın