İLK VE TEK İL “RİZE” OLDU

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE BU ÖDÜL İLK VE TEK OLARAK RİZE’YE VERİLDİ


Rize Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan '12 Yıldız Şehri' unvanını Karadeniz bölgesinde kazanan ilk ve tek il oldu.
Rize Belediyesi, 9-12 Ekim tarihleri arasında çocuk, genç ve engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenlediği etkinlikler sonucunda bu ödüle layık görüldü.
İLK VE TEK İL “RİZE” OLDU
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Karadeniz bölgesinde bu ödülü alan ilk belediye olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda, çocuk, genç ve engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikler dolayısıyla bu ödüle layık görüldük. Belediyemizin, bölgemizdeki diğer belediyelere örnek olmasını ve bu ödülün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
GENÇLERİN FİKİRLERİ DİNLENDİ
Rize Belediyesi, 12 Yıldız Şehri ödülü için Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 2017 için belirlenen "Yerel Demokrasi ve Katılım" temasına yönelik etkinlikler gerçekleştirdi. Gençlik, çocuk ve engelli vatandaşlarla buluşmalar yapıldı, onların fikirleri, şehirde yaşadıkları sıkıntılar ve istekleri eylem planı haline getirilerek hayata geçirildi. Vatandaşın yönetime katılımını, toplumsal katılımcılığı artıran etkinlikler yapıldı.
TÜRKİYE GENELİNDE RİZE İLE BİRLİKTE 10 İL ÖDÜL ALDI
2017 yılında Türkiye’de ’12 Yıldız Şehri’ ödülü Rize Belediyesi’yle birlikte, Lüleburgaz, Karşıyaka, Kahramankazan, Kadıköy, İzmit, Edremit, Beşiktaş, Büyükçekmece ve Ahmetbey belediyelerine layık görüldü.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın