Rize Kentsel Dönüşüm Projesi üç etaplı olarak başlayacak

 


Vali Çeber, ve Belediye Başkanı Metin, Rize Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

Rize Valisi Kemal Çeber, beraberinde Belediye Başkanı Rahmi Metin ile birlikte Rize Muhtarlar Derneğinde, dernek üyesi muhtarlarla bir araya geldi.

Rize Valisi Kemal Çeber, ve Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Muhtarlar Derneğinde, dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyesi muhtarlarla bir araya geldi. Köy ve mahallelerde yaşanan sorunların dile getirildiği sohbet toplantısında, Rize Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sakal, ziyaretlerinden dolayı Vali Çeber ve Başkan Metin’e dernek üyeleri adına teşekkür etti.

Kamu hizmetlerinin, halka ulaşması noktasında köy ve mahalle muhtarlarının kritik bir görev üstlendiğine vurgu yapan Vali Kemal Çeber, “Rize gerek iklimi gerekse coğrafi özellikleri dikkate alındığında zor bir coğrafya. Bu zor coğrafyaya rağmen,  Rize için, Rizeliler için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, şehrin bütün dinamikleri taşın altına elini değil başını koyarak, vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile en iyi hizmeti vermenin çabası içerisinde. Bu durum Rizemiz için büyük bir şans” dedi.

Muhtarlık makamlarının birer icra ve hizmet makamı olduğunu ifade eden Vali Çeber, “İdare tarafından planlanan hizmetlerin halkımıza ulaşması noktasında muhtarlarımız bizim en büyük destekçimiz. Bu anlamda kamu adına kritik görevler üstlenmiş durumdasınız. Sizlerin de destekleri ile Rize’nin her köşesi birer şantiye alanı şeklinde. Rize genelinde yaşanan bu gelişim ve dönüşüm yakın zamanda Rize kent merkezinde yapılacak ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile de daha bir anlam kazanacak ve Rize, çok daha çağdaş ve modern bir kimlik kazacak” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Rahmi Metin’de ‘Rize Kentsel Dönüşüm Projesi’ni üç etaplı olarak planlandığını, ilk etapta Belediye Blokları ile çalışmalara başlanacağını belirtti. Kentsel dönüşüm sürecinde hiç kimseyi mağdur etmeme adına bütün olasılıkları düşündüklerini ve gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Metin,  Rize’nin ve Rizelinin hizmetlerin en iyisini hak ettiğini ve kentsel dönüşüm projesinin de bunlardan biri olduğuna vurgu yaptı.  

Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin’in Rize Muhtarlar Derneğine yaptıkları ziyaret esnasında İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve İdare ve Denetim Müdürü Muhammet Kalyoncu da hazır bulundu. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın