Rize'de İLK “TERSİP BENDİ” PAŞAKUYU DERESİNE YAPILDI

İLK “TERSİP BENDİ” PAŞAKUYU DERESİNE YAPILDI…

 

Yoğun yağış alan ilimizde geçmişte şehir merkezinde yaşanan su taşkınlarının tekrarlanmaması için Rize Belediyesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütmüş olduğu dere ıslah çalışmaları kapsamında emin adımlarla ilerliyor.

Şehir merkezinin farklı bölgelerinden geçen üzeri kapalı dere yataklarına yönelik genişletme çalışmalarına aralıksız devam eden Rize Belediyesi, diğer yandan su debisinin yükselmesiyle yüksek kesimlerden suyun getirmiş olduğu ağaç, balçık, taş ve benzeri malzemelerle merkezde bulunan menfezlerin tıkamasını önlemek için uygun alanlarda filtreleme yöntemi uyguluyor.

YAPILAN ÇALIŞMALARLA SU TAŞKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR…

Paşakuyu deresinin merkezden geçen hattında genişletme çalışmasına devam eden Rize Belediyesi, aynı derenin Çamlıbel Mahallesi kısmında DSİ ile birlikte yürütmüş olduğu çalışma kapsamında Rüsubat önleyici “Tersip Bendi” yaparak yükselen suyun kademe kademe hafriyattan temizlenmesini sağlıyor.

Şehrimizde afetlere karşı başlatılan önemli yatırımlardan birisi olarak sayılan dere ıslah çalışmaları aralıksız olarak devam ederek benzer çalışmalar şehrimiz içerisinden geçen tün dere yataklarına uygulanarak su taşkınlarının önüne geçilmiş olacak.

Ayrıca çalışmalar kapsamında dar olan menfezlerimiz genişletilerek içerisine iş makinesi çalışabilecek duruma getiriliyor ve düzenli şekilde temizlik çalışmaları yapılıyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın