Rize'deki sel ve heyelanlardan etkilenen 2 çay fabrikasında hasarlar gideriliyor

Rize'deki sel ve heyelanlardan etkilenen 2 çay fabrikasında hasarlar gideriliyor
- ÇAYKUR Genel Müdürlüğü:
- "Yapılacak çalışma ile fabrikalar birkaç güne yeniden devreye alınarak yaş çay işleyecek"


 

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü, Rize'deki sel ve heyelanlardan etkilenen 2 yaş çay fabrikasında hasar giderme çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Rize'de 7 saatte metrekareye düşen 220 kilogram yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanlardan ÇAYKUR'a ait 2 yaş çay fabrikasının da etkilendiği belirtildi.

Etkilenen tesislerin Büyükköy ve Ambarlık çay fabrikaları olduğu kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ekibi geceden itibaren fabrikalardaki durumu yerinde takip ederek tedbirler alınmasını sağladı. Fabrikalarda selin sürüklediği rüsubatın temizlenmesi için iş makineleri ile çalışma başlatıldı. Yapılacak çalışma ile fabrikalar birkaç güne yeniden devreye alınarak yaş çay işleyecek."

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Genel Müdür Alim, kentte yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek kaybolan vatandaşların bir an önce bulunmasını temenni etti.

Devletin tüm kurumları ile yaraları sarmak için seferber olduğuna işaret eden Alim, selden etkilenen fabrikaların da en kısa sürede devreye alınacağını kaydetti.

Alim, selden etkilenen hemşehrilerine "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "Rabb'im bu ve benzeri afetlerden ülkemizi, milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Rize'de yaşanan sel felaketine ilişkin paylaşımda bulundu:
- "Devletimiz tüm imkanlarıyla bölgededir. Afetten etkilenen tüm Rizeli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rize'de meydana gelen sel ve heyelan felaketine ilişkin, "Devletimiz tüm imkanlarıyla bölgededir. Afetten etkilenen tüm Rizeli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Oktay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Devletimiz tüm imkanlarıyla bölgededir. Afetten etkilenen tüm Rizeli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rize'de meydana gelen sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın