SİNEMA SANATÇISI VE YAPIMCI SOLMAZ YIKILMAZ MEMLEKETİ RİZE’DE YALNIZLIĞA UĞURLANDI

SİNEMA SANATÇISI VE YAPIMCI SOLMAZ YIKILMAZ MEMLEKETİ RİZE’DE YALNIZLIĞA UĞURLANDI

YIKILMAZ’IN CENAZESİNE SADECE KÖYLÜLERİ OLAN ANZERLİLER KATILDI !

HABER: FAİK BAKOĞLU

Geçen hafta sonunda tedavi gördüğü İstanbul’da vefat eden sinema sanatçısı ve film yapımcısı Solmaz YIKILMAZ, cumartesi günü memleketi Rize’de yalnızlığa uğurlandı.

Rize Sahil Camiinde kılınan cenaze namazına merhumun köylüleri olan Anzerliler katılırken diğer Rizeli hemşehrilerinin cenazeye hiç ilgi göstermemesi de büyük üzüntüye neden oldu.

Söz konusu bu cenazeye sivil toplum örgütlerinden sadece Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan AKBULUT ve eski Rize Baro Başkanı Ateş HATİNOĞLU da iştirak etti.

Bu isimlerin dışında cenazeye katılan Rizeli vatandaşların ve hemşehrilerimizin parmak sayılarını adeta geçmemişti.

Merhum Solmaz YIKILMAZ’ın cenazesine İstanbul’dan gelen birkaç emekçi aktör ve figüranların da katıldığı görüldü.

Söz konusu bu cenazeye başta Zümrüt Rize Gazetesi muhabirleri, Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Faik BAKOĞLU, İHA Muhabiri Hasan Fehmi DEMİR ve muhalif kanallardan TV+ Televizyonunun Rize Muhabirleri de katılarak merhumun yakınlarıyla ropörtaj yaptılar.

Sahil Camiindeki cenaze namazının ardından Rizeli aktör ve hemşehrimiz Solmaz YIKILMAZ gözyaşları ve yağmur altında Rize’nin paşakuyu Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

72 yaşında vefat eden Solmaz YIKILMAZ, bekar olup koyu ÇaykurRizespor taraftarı idi.

Merhuma bir kez daha Allah‘tan “Rahmet” başta tüm YIKILMAZ ailesi olmak üzeri Anzerli hemşehrilerimize, yakınlarına, dostlarına, sevenlerine de “başsağlığı ve sabır” dileriz.

İstanbul’da Vefat eden ve memleketi Rize’de toprağa verilen Merhum Solmaz YIKILMAZ için İstanbul’da da cenaze namazı kılınmış ve ardında da toprağa verilmek üzere cenazesi memleketi Rize’ye gönderilmişti.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın