ALİ BİLİR RİZE’DE ACENTELER İLE BULUŞTU

ALİ BİLİR RİZE’DE ACENTELER İLE BULUŞTU
TÜRSAB 25. Dönem Genel Başkan Adayı Ali Bilir, Rize de acenteler ve basın ile buluştu.
Mevcut Başkan Firuz Bağlı Kaya'nın başkan yardımcılığı görevinden istifa eden ve yönetim kurulu üyesi olarak başkanlığa aday olan Ali Bilir, seçim çalışmalarına devam ediyor.  23 Eylül 2022 günü Rize’de acentelerle bir kahvaltı organizasyonunda buluşan Bilir, acentelerin sorunlarını ve önerilerini dinledi.  
ACENTELERİMİZİN GÜVENİNİ KAZANDIK
Rize’de acentelerle bir araya gelen Ali Bilir, “Her komitede görev yaptım. Mevcut başkanımızla bir yola çıktık sizlerden değişim harekâtı yolumuzda sizlerden oy istedik. Sektörün içinde birçok sorun vardı. Bu sorunları çözmek adına bizlere güvendiniz oyunuzu verdiniz ve yönetime geldik.” İfadelerini kullandı

ÖNERİLERİMİZİ GERİ ÇEVİRDİ
Sektörün içindeki sorunları çözmek için birçok çözüm yolu ürettiklerinden söz eden Bilir, “ verdiğimiz sözleri yerine getirme konusunda maalesef başarılı olamadık. Başkanımız çözüm önerilerimizi kabul etmemekte ısrarcıydı. Var olan sorunlara ürettiğimiz çözümlere karşı hep ‘yasa çıksın’ dedi” diye konuştu.

TEK ADAMLIKTAN KURTULACAK
TÜRSAB’da tek adamlık sistemi olduğuna değinerek  yönetime gelirse gri ’ye yer olmayacağını her şeyin şeffaf olacağından bahseden Ali Bilir, “Uzun süredir istişare ettiğimiz arkadaşlarımızın talepleriyle aylarca yapılan değerlendirmeler sonucunda aday olarak acentelerimizin huzuruna çıktım. Söyleyeceklerimiz tamamen doğruyu anlatmak. Birliğe nasıl sahip çıkıldığını, herkesin kullanacağı oya sahip çıkması gerektiğini anlatmak. Bunun için yola çıktık. Acentelerimiz ancak bu mesleğe sahip çıkıp, seçime gelerek oylarını kullanırlarsa ve özgür iradeleriyle en uygun adaya oyunu verirlerse TÜRSAB hem tek adamlıktan kurtulacak hem de yıllarca ‘hep ben yöneteyim’ algısından kurtulacaktır” sözlerini kullandı.


YASAYI MAZERET GÖSTERDİ

Kendisine gelen sorulara cevap veren Ali Bilir; “Bunu çözmek için iş birliğine ihtiyacımız vardı. Biz iş birliği yapmak yerine, yani başkanımız iş birliği yapmak yerine hep çatışma siyasetini ön planda tuttu. Göreve gelirken söz verdiğimiz, vaatlerde bulunduğumuz delegelerimiz bize “ne yapıyorsunuz?” dedi. "Hani verdiğiniz sözler nerede. Biz sizi bunun için mi seçtik?” demeye başladılar. Başkanımızı uyardık “Yasayı beklemeyelim mevcut yasada yapacağımız birkaç değişiklikle turizm işiyle uğraşan acentelerimizi rahatlatabiliriz” dedik. Fakat o hep yasayı mazeret gösterdi ‘yasa değişmeli’ dedi” ifadelerini kullandı.

 


Önceki Haber 

Yorumlar

Yorum Yapın