Rize’de Yapımı Tamamlanan Müftü Mahallesi Berat Camii Dualarla Açıldı

Rize Valisi Kemal Çeber, Müftü Mahallesi’nde 25 Ocak 2021 de yapımına başlanılan ve yapım çalışmaları tamamlanan Berat Camii’nin açılışına katıldı.

Rize Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Berat Camii Eğitim ve Kültür Derneği’nin öncülüğünde Rize Merkeze bağlı Müftü Mahallesi’nde hayırseverlerin katkı ve destekleriyle inşa edilen Müftü Mahallesi Berat Camii dualarla ibadete açıldı.

Rize Mahallesi’nde bir apartman altında; zamanında mescit olarak yaptırılan ancak artan nüfus yoğunluğu nedeniyle kapasitesi yetersiz kalan Berat Camii için yeni bir cami inşa edilmesi kararı alınmıştı. 25 Ocak 2021 tarihinde 500 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan 750 kişi kapasiteli cami inşaatı hayırseverlerin destek ve katkılarıyla kısa zamanda tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi.

İl Müftülüğünce düzenlenen açılış merasiminde konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, " Cami yapımına başlarken o gün Bismillah dedik bugün ise tamamlandığını gördüğümüz için canı gönülden göğsümüzü gere gere Elhamdülillah diyoruz. Mahallemizin böyle bir camiye ihtiyacı vardı. Çok güzel bir eser meydana geldi. Hayır işlerinde öncülük ettiği için Rizelileri çok seviyoruz. Camimizin inşa edilmesinde katkıları olan hayırsever iş insanlarına ve emeği geçen tüm vatandaşlarımıza en içten şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu güzel mabedin açılışını gerçekleştirmeyi bizlere nasip ettiği için Yüce Rabbimize hamd ediyor, son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Caminin yapımında destekte bulunan hayırseverlere Rize Valisi Kemal Çeber tarafından teşekkür belgesi verildi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın duası ile birlikte kurdele kesilerek cami ibadete açıldı.

Cami açılışına Vali Çeber’in yanı sıra Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Ali Güngör, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, kurum müdürleri ve mahalle halkı katıldı.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın