EMNİYET MÜDÜRÜ GÜVENCE VERDİ

EMNİYET MÜDÜRÜ GÜVENCE VERDİ

 

 

“HERYER KONTROL ALTINDA”

Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, mobese’nin olduğu yerlerde suç oranının çok düşük olduğunu belirterek;” Rize ve İlçelerinin tümüne mobese sistemi geldi. Artık tüm işyerlerinde kamera sistemi oluşturulacak. Yeni bir projemiz ise İyidere’nin girişi ile Fındıklı’nın çıkışı arasında sahil bandında mobese sistemi yerleştirildi. Aranan araçlar o noktadan geçtiği anda sistem otamatikmen bize bilgi veriyor. Bunun yanında mobesesi olmayan İyidere, Derepazarı ve Güneysu ilçemiz ve Rize merkez ‘de aralarında Tophane, Dağsu ve Pehlivantaşı mahalleri olmak üzere toplam beş noktaya daha mobese kamerası yerleştirdik, artık Rize’de çok daha güvenli” dedi.

 

 

46 yıl sonra rövanşa çıkacaklar!

Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve birim amirlerinin de katılığı kahvaltılı basın toplantısında Rize basını ile bir araya gelen Müdür Çakıcı;” 10 Nisan Polis haftası dolaysıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda Basın mensupları ile Emniyet arasında 8 Nisan’da bir futbol maçı yapacağız. Bu iki grup en son 1969 yılında eski Rize Atatürk stadyumunda Rizespor’un lig maçı öncesi 10.000 bin taraftar önünde karşı karşıya gelmişti ve biz o maçı 2-1 kaybetmiştik. 46 yıl sonra rövanş maçını almak istiyoruz” diye konuştu.

 

İstanbul’da Suç İşleyen Rize’ye Geliyordu!

 

 

 

Müdür Çakıcı, Önce ki yıllarda değişik illerde suç işleyenlerin Rize’de ense keyfi yaptığı imajını yıktıklarını belirterek;” Dokuz aylık dönemimde en verimli çalışmam bu oldu diyebilirim. Başta İstanbul’da suç işleyen birçok şahız Rize’ye geldiğini, hakkında yakalama, tutuklama kararı olan bu insanların oluşturduğumuz çalışma ile yakaladık. Gerçekten bu çalışmaya başladığımızda kendi kendimize niye bu kadar geç kaldık, dedik. Adamın 10 yıl cezası var karakolun yanında fırıncılık yapıyor, her gün ondan polis arkadaşlar ekmek alıyor. 2013 yılında ilimizde 5 öldürme 9 yaralama oldu, 2014 yılında  2 öldürme 4 yaralama olayı meydana geldi, 2015 yılında henüz olayımız yok. Bazı suçlarda yüzde 13 ile 37 arasında azalmalar var. Ayrıca 2013 yılında ilimizde 155 gram Bonzai yakalanırken bu rakam 2014 yılında 38 grama düştü, Ülke genelinde suça karışmış olup aranan şahıs sayısının en az olduğu birkaç ilden birisiyiz" dedi.

KAÇAK SİGARA KONUSUNDA AZALMA VAR

Kaçak sigara konusunda açıklamalarda bulunan Çakıcı;” Bu iş en fazla yeni orta cami altı ve belediye blokları girişinde yapılıyor. Her gün denetimlerimizi yapıyoruz. Burada asıl sorun düzgün esnaf arkadaşları lekelemeden, suçluları ayrıt etmek. Komşumuz Gürcistan’dan gelen vatandaşların açtığı açık tezgâhlar bu işin en büyük tetikleyicisi oluyor. Kaçak sigara konusunda Belediye ekiplerinin de desteği ile önce ki yıllara nazaran azalma oldu. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” cümlesini kullandı.

 

 

RİZE TRAFİĞİNDE KURALSIZLIK HÂKİM!

Trafik konusunda özel bir parantez açan Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ;” Maalesef temel bir sorun. En azından bu sorunu çözme adına trafik polisi sayısını iki katıda çıkardım. Toplam 60 trafik polisi görev yapıyor. Amacımız ceza kesmek değil, önce uyarıyoruz, özellikle ikinci sıra parklarda mobese devreye giriyor ve ceza kesiyor. Fazla bayan memurum olsa onlara da görev vermeyi düşünüyorum. Rize’de maalesef biraz kuralsızlık hâkim. Komşumuz Trabzon’a gidince Rizeli tüm trafik kurallarına uyuyor, burada yok. Minibüs kontrollerini yapıyoruz özellikle ördek almak için yavaş giden, trafiği aksatan ve ulu orta duran, fazla yolcu alan minibüslere gereken uyarıları ve cezayı işlemleri yapıyoruz. Rize maalesef beş girişi bir çıkışı olan bir yer. Maalesef o bir çıkışta da yolcu durakları konuşlandırılmış. Menderes bulvarı bu trafiği kaldıramıyor, özellikle sabah ve akşam saatleri çok yoğun. Bu konu hakkında önümüzde ki günlerde yeni bir çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

MAFYA 90 YILLARDA KALDI!

Emniyet Müdürü Çakıcı, geçen hafta Rize dalyan mahallesinde meydana gelen olayın tamamen yol verme kavgasından meydana geldiğini sözlerine ekleyerek;” İki taraf aynı mahallede oturmasına rağmen bir birlerini tanımıyorlar. Bir tarafta alkolün verdiği etkiyle bu olan meydana geldi. Bu olayın altında mafyamsı bir şeyler aramayın. O işler 80’li 90’lı yıllarda kaldı, o da şimdileri dizilerde işleniyor. Rize dâhil Türkiye’mizde bu tip işler artık eskidendi. Bu olayda üç kişi gözaltına alındı, asıl olayı işleyen bir şahıs aranıyor” ifadesini kullanırken, Müdür Çakıcı son olarak görev yaptığı dokuz ay boyunca paralel olarak nitelindirilen bir çok polisin yerlerini değiştirdiğini sözlerine ekledi.

HABER: SELİM DENİZALP


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın