Üzülmez;" Balıkesir Başkanının Gözü Aydın"

Maçın ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Üzülmez:
"Mağlubiyetten çıkarmamız gereken dersler var. Kendi içimizde analiz yapacağız"
- Altınordu Teknik Direktörü Eroğlu:
"Maç 2-0'dan sonra bize döndü. Skor ile oyun formatımız da yukarı gidiyor"




Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Altınordu'ya 3-0 yenilen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, "Mağlubiyetten çıkarmamız gereken dersler var. Kendi içimizde analiz yapacağız." dedi.

Üzülmez, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, üzücü ve kötü bir sonuç aldıklarını belirtti.

Koşan ve mücadele eden bir ekibe karşı oynadıklarını ve maçtan önce rakibin hızlı hücumlarıyla ilgili oyuncularına uyarılarda bulunduğunu aktaran Üzülmez, "Basit top kayıpları ve yediğimiz gol. Bizi üzen, bu kadar tecrübeli orta saha oyuncularının bu kadar top kaybı yapması. Rakibe uzak oynadık. Rakip, daha diri ve ne istediğini bilen bir görüntüdeydi. Mağlubiyetten çıkarmamız gereken dersler var. Kendi içimizde analiz yapacağız." diye konuştu.

İlk yarı iki değişiklik yaptıklarına değinen Üzülmez, "Elimizde olsa 4 değişiklik yapardık. Bu kadar basit top kaybı canımızı sıkıyor. Herkes fiziksel ve mantalite olarak kendi eleştirisini yapacak. Erzurum'da da aynı hataları yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Rakiplerinin sürekli kendileri üzerinde algı oluşturmaya çalıştığını savunan Üzülmez, şunları kaydetti:

"Rakip başkanların gözü aydın. Bugün kaybettik ve Vedat Muric gol atamadı. Balıkesirspor Başkanı'nın gözü aydın. Rakip başkanları anlamıyorum. Başka takımlarla uğraşmanın nedenini anlamıyorum. Onlar belediyelerden destek almadı mı? Biz hedeflerimize, emeğimizle ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Balıkesir Başkanı ile ilgili biz de çok şey duyduk. Transfer tahtasını açmak için neler yaptığını duyduk. Herkes kendi takımı ile ilgilensin. Kimse bizimle uğraşmasın."

Ligin ilk yarısında oynadıkları Ümraniyespor maçının ardından ilginç kararlar verildiğini savunan Üzülmez, "Aldığımız 4-0'lık galibiyetin ardından rakip takımın hocasının yaptığı açıklamalar var. Bu açıklamaların ardından Ümraniyespor'un aleyhine penaltı verilmiyor. Bariz pozisyonları hepimiz görüyoruz. Bizim ise aleyhimize verilen kararlar ortada. Hakemlerimiz bizim iyi niyetimizden, aleyhlerinde konuşmamamızdan mı bize karşı bu kadar rahat? Kimse emeğimizi heba etmesin." ifadelerini kullandı.

Alınan mağlubiyete kılıf aramak gibi bir düşüncesinin asla olmayacağına dikkati çeken Üzülmez, "Uzun lig maratonunda bu tür çelmeler mutlaka takılacaktır. Bugün Altınordu bize çok iyi bir ders vermiştir. Nasıl oynanacağını göstermiştir. Bunu çok iyi anlamamız ve ders almamız lazım. Yaşanan gelişmeler farklı, bugün aldığımız sonuç çok farklı." şeklinde görüş belirtti.


- Altınordu cephesi


Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, üç hafta üst üste kazanmanın öz güveniyle Rize'ye geldiklerini kaydetti.

Çaykur Rizespor'un sahasında, kendilerinin de deplasmanda başarılı olduğunu belirten Eroğlu, "Galibiyet için gelmiştik. Takımın morali yüksekti. Hava toplarında başarılı bir ekibe karşı önlemimizi aldık. Yapacağımız hızlı hücum geçişleriyle gol bulacağımızı biliyorduk. İstediğimiz şekilde gol bulduk." diye konuştu.

Rakibin baskı yaptığı anda topa sahip olmanın önemine değinen Eroğlu, "Bunu pas yaparak kırdık. Maç 2-0'dan sonra bize döndü. Skor ile oyun formatımız da yukarı gidiyor. Dörtte dört bizim için çok büyük başarı. Bunu daha önce de yakalamıştık. Önemli olan bunu devam ettirmek." ifadelerini kullandı.

Genç futbolcuları Oğulcan Ülgün'ün maçın son anlarını tamamlayamadığını ve hastaneye götürüldüğünü kaydeden Eroğlu, "Durumu yapılacak tetkikler sonucu belli olacak. Fibula kemiği kırık olabilir. Pozisyonda ters bastı. Bizim için çok üzücü. Galibiyet sevincimizi yaşayamadık." diye konuştu.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Akif mete

     11 Şubat 2018 11:16
         

    Biz sahaya cikarken ne istedigimizi bilmiyormuyuz uzulmez hoca bunumu demek istiyor.kumarcı kumar masasına almak için oturur vermek için değil..

Yorum Yapın