Rizespor, Kay"seri" Peşinde!

Rizespor Yeni Seri Peşinde!


 

Süper ligin ikinci yarısına müthiş bir başlangıç yaparak giren ve oynadığı 6 maçtan 5 galibiyet birde beraberlik alan yeşil – mavili takımın hızını Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı oynanan maçta kestiler.

Rakibi karşısına uzun süre sahada 10 kişi ile mücadele eden Rizespor, bir kişi eksik olmasına rağmen ikinci devre bulduğu şık gol ile beraberliği sağlarken, maçın son dakikaları içinde karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’in uydurma penaltı düdüğü ile zorlu karşılaşmadan puansız ayrılmak zorunda kalmıştı.

Bu hafta oynanan maçlarda küme düşme potası içinde yer alan tüm takımların sahadan puan ile ayrılması ardından yeşil – mavili takımın Fenerbahçe maçını unutup, yeniden yeni bir seri yakalama peşinde olacak.

Hafta sonu taraftarı önünde eski teknik direktör Hikmet Karaman’ın çalıştırdığı ve ligde 10 haftadan beri kaybetmeyen Kayserispor’u ağırlayacak olan Okan Buruk’un öğrencileri Fenerbahçe maçından sonra kendilerine verilen iki günlük izin sonrası yeniden top başı yaparak, çalışmalara başladılar.

Kayserispor maçı öncesi sakatlığı devam eden Petrucci ve Aatıf dışında Fenerbahçe maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Morozıuk bu maçta forma giyemeyecek olan isimler.

Arka adalesinde yaşadığı sakatlıktan dolayı Fenerbahçe maçına risk edilmeyen Faslı takım kaptanı Aatıf’ın Pazar günü oynanacak olan Kayserispor maçına yetiştirilmeye çalışacağı öğrenilirken, Aatıf’ın bu maçta görev almak istediği belirterek sakatlığı konusunda şunları söyledi;

Aatıf;” Gelecek Maçlar Adına Risk Almadım!”

“ Malatyaspor maçı öncesi de sakatlığım vardı ve ben o maça sadece tek idman ile çıktım. Fenerbahçe maçı öncesi kendimi tam olarak hazır hissetmedim, Fenerbahçe maçında sahada görev almam gelecek maçlar adına çok büyük riskler taşırdı. Önümüzde çok maç var, inşanla bu hafta sonu oynayacağımız Kayserispor maçına tam olarak hazır olurum” dedi.

Buruk;” Kimsenin Garantisi Yok!”

Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk, süper ligin ikinci yarısında çok iyi bir giriş yaptıklarını ve oynadıkları altı maçtan 16 puan toplandıklarını hatırlatarak;” Maalesef iyi giden seriyi, Fenerbahçe maçını yöneten Halil Umut Meler, maçın son bölümünde icat ettiği bir penaltı kararı ile sonlandırdı. Şimdi önümüzde Kayserispor maçı var. Tekrar yeni bir seri başlangıcı adına bu maçı üç puan ile tamamlamak zorundayız. Ligin boyu her hafta kısalıyor, alt tarafta yer alan tüm takımlar bu haftayı puan alarak geçirdiler ve sadece biz mağlup olduk. Bu ligde her an her şey olabilir, çok zor bir dönem ve bana göre puan ortalamaları yükseldi. Küme düşme puan hattının nerede olacağı belli değil, kimsenin garantisi yok. Bana göre, 38 – 39 ve belki 40 puanlara bile çıkabilir. Tabi lig devam ediyor, hayırlısı diyelim” ifadelerine yer verdi.

2019’da İlk Kez Kaybettiler!

Devre arası transferinde yenilenen kadrosu ile süper ligin ikinci devresini fark yaratarak başlayan yeşil – mavili takım, ligin ikinci devresinde oynadığı Kasımpaşa, Erzurumspor, Bursaspor dış saha maçlarından 9 puan çıkartırken, iç sahada Antalyaspor ile 1 – 1 berabere kalmış ve ardından Malatyaspor engelini 3 – 0 ile geçmeyi bilmişti.

Bu hafta sonu oynanan Fenerbahçe maçı öncesi 2019 yılına maç kaybetmeden devam eden Çaykur Rizespor, Kadıköy’de uzun bir süre 10 kişi oynamasına rağmen, maçın hakeminin verdiği kararlar sonrası sahadan 3 – 2 mağlup olarak ayrılmak zorunda kalmıştı.

Süper ligin ikinci devresinde oynadığı 3 deplasman maçından kalesine gol görmeyen Rizespor, son oynanan Fenerbahçe maçında kalesine bir penaltıdan olmak üzere 3 gol gördü.

Darıo Melnjak’tan samimi açıklamalar

 

Çaykur Rizespor’un Hırvat futbolcusu Karıo Melnjak, 3-2 kaybettikleri Fenerbahçe maçı sonrası uyuyamadığını söyledi. Yeşil-mavililerin ara dönemde Slovenya’ nın Domzale kulübünden transfer ettiği Melnjak samimi açıklamalarda bulundu. Rizespor formasını giydiği ilk maçta Akhisarspor’a gol atan Hırvat oyuncu 3-2 kaybedilen Fenerbahçe maçında 2 gol attı.53 numaralı

formayı giyen 27 yaşındaki oyuncu duygusal bir insanım haksız bir penaltı golü ile kaybettiğimiz Fenerbahçe maçından sonra büyük üzüntü yaşadım. Uyku uyuyamadım” dedi.

Darıo Melnjak, şöyle devam etti. Ligin ikinci yarısında çok başarılı sonuçlar aldık. Üst üste 3 deplasman maçını kazandık. Fenerbahçe’ ye hak etmediğimiz bir şekilde mağlup olduk.2 gol attığımız maçı kaybedince bu durum beni çok etkiledi. Uyku uyuyamaz hale geldim. Ben hep kazanmak istiyorum” dedi. Önlerine bakmak zorunda olduklarını belirten, Melnjak, Şimdi sahamızda Kayserispor ile kritik bir maç onayacağız. Kazanıp yeni bir seri başlamalıyız. Rizespor’u hak ettiği yerlere çıkarmak şuan için en önemli hedefimiz” diye konuştu.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın