Rizespor En Çok Değer Kaybeden 3. Takım Oldu!

Koronavirüs salgını nedeniyle futbol ekonomisi değer kaybederken, süper ligde mücadele eden 18 takım içinde Çaykur Rizespor toplamda yüzde 26 değer kaybederek Fenerbahçe ve G.Saray'ın ardından en çok piyasası düşen 3.takım oldu.

Kulüplerin ve futbolcuların değerlerinin belirlenmesinde referans olarak kabul edilen ‘Transfermarkt’, dünya çapında futbol piyasasının 9.22 milyar Euro değer kaybettiğini açıkladı. 

İngiltere Premier Lig 1.6 milyar Euro ile en çok kaybeden organizasyon olurken, Süper Lig kulüpleri 123 milyon Euro eridi. 

Koronavirüs salgınının futbolda yarattığı tahribat her geçen gün ağırlaşıyor. Futbol ekonomisinde milyarlarca Euro kayba yol açan bu kriz tüm kulüplerin ve futbolcuların değerlerini olumsuz etkiledi. Transfermarkt, yaşanan özel durum nedeniyle dünya genelinde tüm profesyonel liglerde yer alan futbolcuların piyasa değerini yüzde 20 düşürme kararı aldı. 22 yaş ve altındaki oyuncuların değer kaybını yüzde 10 olarak hesaplayan Transfermarkt, dünya çapında futbol piyasasının 9.22 milyar Euro değer yitirdiğini duyurdu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın