Uygun; Kazanmak için her şeyi yaptık!..

Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçının ardından
- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun: "Maç bir nevi taktik savaşı şeklinde geçti"
- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: "Oyun olarak gelişiyoruz ama skor olarak mutlu değiliz"
Süper Lig'in 34. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Bülent Uygun, mücadelenin taktik savaşı şeklinde geçtiğini söyledi.

Uygun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, üç günde bir maç trafiğinin zorluğunu yaşadıklarını belirtti.

Trabzonspor maçına kazanma adına değişik bir taktikle çıktıklarını ifade eden Uygun, "Özellikle geçiş oyunları ile Trabzonspor'un geçen hafta ürettiği gol pozisyonlarına bakınca hem onları kapatmak, hem de kendi oyunumuzu sahaya yansıtmak, üç puan almak için mücadele ettik. Rakibimize bir iki pozisyon dışında çok fazla pozisyon vermedik. İstediğimiz oyun anlayışını sahaya yansıtarak kazanmak için her şeyi yaptık." dedi.

Her iki tarafın da oyun içinde farklı taktikler denediğine işaret eden Uygun, "Maç bir nevi taktik savaşı şeklinde geçti. Hocamızın yaptığı, bizim yaptığımız hamlelerde golü bulabilsek 6-7 yıldır kendi evimizde kazanamamış olmanın verdiği üzüntüyü ortadan kaldırmış olacaktık. Oyuncularımızı saha içindeki performans ve kazanma hırsından dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kovid-19 nedeniyle 15 oyuncunun yaşadığı sendrom, sakatlıklara bağlı eksiklerin takımı etkilediğine değinen Uygun, "Bir ay içinde 8 tane değerli maç var. O maçlara en güzel şekilde hazırlanıp Rizespor'u yukarılara taşımaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.


- Avcı: "Oyunu geliştirirken skoru da geliştirmemiz gerekiyor"


Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da oyun olarak geliştiklerini ancak son 3 haftadır bunu skora yansıtamadıklarını söyledi.

Bu durumun kendilerini mutsuz ettiğini anlatan Avcı, "Oyunu geliştirirken skoru da geliştirmemiz gerekiyor. Son 3 haftada saha içinde oyuncularım hemen hemen her şeyi denediler. Bugün sakatlıkların fazla olmasından dolayı biraz daha fazla orta saha oyuncusu ile çıkmak zorunda kaldık. Sezonun geç kapandığı, erken açıldığı, takım sayısının çoğaldığı bir süreçteyiz. Bunun verilerini sezon sonu bütün takımlar değerlendirecektir." şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam, ligi iyi bir yerde yerde bitirmek istediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Oyun olarak gelişiyoruz ama skor olarak mutlu değiliz. Çünkü burası Trabzonspor. Yukarıdaki boşluk ve hedef neyse, maksimum puanı almak istiyoruz. Nwakaeme ve Ekuban’ın olamaması hamle şansımızı da elimizden alıyor. Hafta sonu olmaları bizi mutu edecek. Onun takibini yapacağız. Oyuncu sokup çıkarmak adetim değildir ama Yusuf'u çıkarmamdaki sebep eksik kalmıştık. Rakibin yüksek topları, kenar ortaları ve duran toplarından dolayı onu oyundan almak zorunda kaldım. Sadece taktikseldi. Oyun bir yere kadar tatmin edecek ama 3 haftadır skor alamıyoruz. Trabzonspor'un kazanması lazım."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın