"KİMSE BU ŞEHRİ KÜÇÜMSEME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR!"

Rizespor'un eski başkanı Mehmet Aslankaya, "Rizespor'un başarısı, birlik ve bütünlüğü için Rize' deki yönetici sayısının artması gerektiğini söyledi..

 

 

 

Kimse Rizespor'dan üstün değildir

Çaykur Rizespor'un eski başkanı Mehmet Aslankaya, Rize'de Çay'dan sonra en büyük olgunun ve kurumun Rizespor olduğunu söyledi. Süper Lig'in ilk yarısında Çaykur Rizespor'un başarılı olamadığını ve bunun da kendilerini çok üzdüğünün altını çizen Aslankaya, "Sportif başarı yok ama kurumsal anlamda iyi. Başta futbolcu alacakları olmak üzere borçlarının zamanında ödemesi ile örnek gösterilen kulüplerden biri. Ben sürekli maçlara giden biriyim. Ancak kulüp başkanı Metin Kalkavan maçlara gelmiyor. Oysa tüm camia başkanın tribünde olmasını istiyor. Başkan takımın başında olmalıdır. Hiç kimse Çaykur Rizespor'dan üstün değildir. Elbette Kalkavan çok değerli bir insandır. Ancak, böylesine kritik durumda maçlara gelmiyorsa burada bir hata ve yanışlık var.

 

Geçmişte çok zorluklar çekildi

Kendi döneminde çok zor şartlarda Çaykur Rizespor'un başkanlığını yaptığını belirten Mehmet Aslankaya, "İhaleler almadık. O gün ki şartlarda kendi cebimizden ve imkanlarımız doğrultusunda elimizden geldiği kadar yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım ve şehrin verdiği destekle Rizespor'u gücümüz yettiği kadar başarıya taşımak için uğraştık. Büyük fedakarlıklar yaparak Çaykur Rizespor'a katkı sağlamaya çalıştık. Bugün stadın bulunduğu yer karayollarınındı. Ben Başkanlığım dönemimde büyük bir risk alarak dozerle buraya girip Rizespor'a tesis yapılmasını sağladım. Rizespor geçmişte çok süreçlerden geçti. Şimdi ise durum çok farklı. Elbette başkan kendi işlerini en iyi şekilde yapacak ihalede alacak. Buna asla karşı değiliz. Ama bunun karılığında Rizespor'a katkı sağlayıp maçlara gelmesi lazım".

 

Yönetim Rize'den olmalı

Çaykur Rizespor için en önemli unsurun bütünleşmek olduğunun altını çizen Mehmet Aslankaya, "Önemli olan kulübün başkanının maçlara gidip şehir ve camia ile bütünleşmeli. Galipte gelsek. mağlup ta olsak motivasyon açısından başkanın maçlara gelmesi çok önemlidir. Bunu yapmıyorsan insanların kafasında soru işareti olur. Bugün herkes Rizespor'un taraftar desteğinin olmadığını konuşuyor. İnsanların demesiyle tribünler dolmaz. Rizeliyi zorla bir yere getiremezsiniz. Taraftar ve camia bütünlüğünün sağlanması lazım. Benim bu konuda bir önerim var. Birlik, beraberlik ve bütünlük içinde seyirci sayısını artırmak için yönetimin yeniden oluşması lazım. Başkan devam etsin, yanında İstanbul'dan isimlerde olsun ancak yönetimin çoğunluğu Rize'nin sevilen isimlerinden olmalı. Rize'de bu işi yapabilecek çok nitelikli vasıflı isimler var"

 

 

Gereken mutlaka yapılmalı

Aslankaya şöyle devam etti. "Rizespor'un başarısı ve geleceği için bunları yapmak zorundayız. Güç birliğini oluşturamazsak durum daha da kötüye gidecek. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor. Bir kulübün başkanı insanlara üsten aşağıya doğru bakmamalıdır. Ocak ayı içinde Çaykur Rizespor derneğinin olağan genel kurulu var. Bu genel kurulda Rize'den yönetici sayısının artırılması lazım. Kulübün geleceği için bunun yapılması şart. Eğer gereken olan yapılmazsa bugün ki anlayış devam ederse durum daha da kötüye gider. Eğer Çaykur Rizespor süper lig'den düşerse bir daha çıkması çok zor olur. Bununla da kaybeden Rize olacağından telafisi de olmaz. Kimse bu şehri küçümseme hakkına sahip değildir. Bu yüzden gerekli olan yapılmalıdır. Birlik, beraberlik ve bütünlüğün çağrısını yapacak olanda başkandır" diye konuştu.

Alihan TELATAR


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    kemal vanlı

     19 Ocak 2015 15:40
         

    yüreğine sağlık başkan,sadece senin sesini yükseltmenle olmaz,geçmiş yıllarda rizesporumuza emeği geçenlerinde seslerini çıkarması lazım.

Yorum Yapın