Bülent Korkmaz: ' Rizespor'la ilgili şu an bir belirsizlik olduğunu görüyorum !"

Önümüzdeki sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Çaykur Rİzespor'da teknik direktör Bülent Korkmaz, "Layık olduğumuz Süper Lig'e geri döneceğiz" dedi ve yeni sezon planlarını FutbolArena'ya anlattı. 

 

FutbolArena - Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, FutbolArena'ya konuştu. 

“LAYIK OLDUĞUMUZ SÜPER LİG'E GERİ DÖNECEĞİZ”
Bu sezon 38 maçta topladığı 36 puanla Spor Toto Süper Lig'e veda eden Çaykur Rizespor'da teknik direktör Bülent Korkmaz FutbolArena'ya özel açıklamalarda bulundu. Önceki teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesiyle devre arasında takımın başına gelen Korkmaz, “Aidiyet duygusuyla beraber birlik içinde olursak layık olduğumuz Süper Lig'e geri döneceğimize inanıyorum” dedi.

SORU: Çaykur Rizespor, bu sezon topladığı 36 puanla ligi 17. Sırada tamamladı. Küme düşmesine rağmen sahada son haftalarda istekli olan ve mücadeleci bir takım vardı. Sezonu genel olarak değerlendirir misiniz?

Sezon başındaki fiziksel yetersizlik, antrenmanların yeterli olmaması, transferlerin geç olması gibi nedenlerden dolayı ilk 9 haftada alınan 1 puan aslında her şeyi belirlemişti. Transferlerin adaptasyon süreci ve taktiksel anlamda iyi bir sezon geçirilmemesi takımı olumsuz etkiledi. Devre arasında transfer yapılmasına rağmen birkaç mevkiye daha transfer yapılması gerektiğini gördük. Biz bu göreve risk alarak geldik. Kontratı yaparken de şartlar ne olursa olsun devam edeceğimi söyledim. Sezon başından devre arasına kadar geçen sürede yapılan çalışmaların hem fiziksel hem de taktiksel olarak yeterli olmadığını tespit ettik. Milli takım arası Antalya kampımız vardı. Orada çok güzel bir kamp dönemi geçirmiştik. Taktik olarak iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Kamptan sonra hem oyun olarak hem sonuç olarak güzel işler yapmaya çalıştık. Maalesef rakiplerimiz puan kazanınca bizim aldığımız puanlar yetmedi. Sezon başından gelen sıkıntılar sezon boyunca devam etti. Dolayısıyla ligde kalamadık. Bizim düşüncemizde son haftaya kadar bu işi götürmek vardı. Son 3 hafta kala her şey kesinleşmişti. Bunun nedenlerini araştırıp ligin bitimine iki hafta kala takımla ilgili bütün raporları hazırlayıp yönetime sunduk. Gelecek sezonla ilgili hedefimizde Çaykur Rizespor'u layık olduğu yere yani Süper Lig'e taşımak var.

“TRANSFERLERİN KAMPA YETİŞMESİ GEREKİYOR”

SORU: Hem gol yolları hem de hücum zenginliği açısından takıma büyük katkı sağlayan Gedson Fernandes, Joel Pohjanpalo, Tyler Boyd ve Cemali Sertel ile kiralama sürelerinin sona ermesi nedeniyle yollar ayrıldı. Yusuf Sarı'da sözleşmesinin sona ermesinden dolayı takıma veda eden isim oldu. Ayrılan bu oyuncuların yerine takviye anlamında nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Açık söylemek gerekirse kontratı devam ettiği halde çalışmak istemediğim oyuncular var. Ayrıca hangi mevkiye hangi oyuncular alınacak? Sezona nasıl başlayacağız? Hangi bölümlerde hangi antrenmanı yapacağız? Her şeyi en ince ayrıntısına kadar hazırladık. Rizespor'la ilgili şu an bir belirsizlik olduğunu görebiliyorum. Lig biteli 2 hafta oldu. Hazırladığımız raporu 1 ay önce sunduk. Geçen seneki dezavantajları bu sene yaşamamak için biz bu çalışmayı yaptık.  Transfer çalışmaları olması gerekiyor.  Transfer için uğraşıldığını biliyorum. Sezonu 23 Haziran'da açacağız. 5 gün Rize'de kalacağız. Sağlık kontrolleri ve testlerden geçeceğiz. Sonrasında iki kamp programı düzenleyeceğiz. O yüzden takımın ve transferlerin yüzde 90'ının hazır olması gerekiyor. Şu an için transfer yok. Ben de bekliyorum. Ve verdiğimiz transfer listesinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında iyi oyuncular bulunuyor. Transfer listemizde olan 2 oyuncu Süper Lig'de bulunan başka takımlara gitti. O yüzden transfer meselesi bir an önce halledilmeli. Hem fiziksel hem de taktiksel olarak lige hazır olmamız lazım. Geçen sene bu olmadığı için ilk 9 haftada 1 puan alınmış. Bunu yaşamamak için 23 Haziran'da sezonu açarken transferlerin yüzde 90'ının hazır olması lazım. Takımın teknik direktörü olarak bunu görmek istiyorum. İnşallah o zamana kadar oyuncular transfer olur ve sezona hazır olarak başlarız. Eğer bunlar olmazsa sezon başlarken büyük sıkıntılar yaşarız. Bazı şeylerde eksiklikler olabilir. En önemlisi aile olup takım birliğine ve aidiyet duygusuna sahip olmaktır. Geçen sene bunların olmadığını gördük. Çaykur Rizespor, Süper Lig'de olması gereken bir takımdır. Transferde kulübün mali durumunu ve oyuncuların maliyetini düşünerek hareket ediyoruz. Sunduğumuz rapor doğrultusunda o mevkilere takviye yapacağız. Gidecek oyuncularımız olacak. Teknik heyet olarak bekliyoruz. Almak için belirlediğimiz isimler gerçekten iyi oyuncular. Bu oyuncular eğer çıkarsak seneye Süper Lig'de devam edecek. Çünkü Rizespor'un son dört sezonuna baktığınız zaman her sezon başı ve devre arası gelen-giden oyuncular oldu. Aldığımız oyuncuların hepsi ileride Süper Lig'de oynayabilecek, karakterli oyuncular olacak. Bunların hepsini yönetime ilettik.

SORU: Takımınızla 2023 yılına kadar sözleşmeniz bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Selim Selimoğlu, “Bülent Korkmaz hocamıza güvenimiz tam. Gelecek sezonda da takımın başında yer alacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. Çaykur Rizespor ile hem performansa yönelik hem de Süper Lig yolundaki hedefinizden bahseder misiniz?

Ellerinden geleni yapmaya çalışan başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu güvenle beraber sezon için hazırlık yaparken planlamalarımızı belirledik. Sezon başında yapılan hatalar tekrarlanmadığı zaman Süper Lig yolunda 1.Lig'in en büyük adayı oluruz. Takım içinde aile ortamını oluşturursak işimiz daha kolay olacak.  Ekip olarak her zaman gelişime açığız. Antrenman metodunu ve çeşitliliğini devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Ülkemizde bir şeyi çok iyi yapmak lazım. O da bulunduğumuz kulüpte hiyerarşik düzeni çok iyi oturtmaktan geçiyor. Bu düzeni seneye hep beraber oturtacağız. Bunları yaparsanız o zaman iyi bir teknik direktör olursunuz. Oyuncularla iletişim olarak hep iç içe olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

STOPER EMİRHAN TOPÇU İÇİN BEŞİKTAŞ İDDİASI

SORU: 21 yaşındaki oyuncunuz Emirhan Topçu'nun stoper arayışı içinde olan Beşiktaş'ın hedefinde olduğu söyleniyor. Gelen transfer teklifi var mı? Bununla alakalı neler söylersiniz?

Emirhan'la beraber çalışarak, iletişim kurarak kendisine son 4-5 maçta forma şansı verdik. Ve bu maçlarda da iyi oynadığını düşünüyorum. Emirhan'ın 1-2 sene daha bizimle kalıp buraya katkı vererek  gelişmesini istiyorum. Zihinsel, fiziksel ve saha içi taktiksel anlamda onun ilerlemesini istiyoruz. Hem takım için hem de kendisi için bu gerekli. Onun gelişimine devam etmesi gerekir. 1-2 sene daha bizimle kalıp göstereceği performans çok önemli. İleride ne olur bilmiyorum. Ama şu an da kendisi ve bizim için burada kalmalı. Transferle ilgili kararları başkan ve yöneticiler verir. Bir şey söylemem doğru olmaz. 

SORU: Galatasaray'ın efsanelerinden biri olarak ileride sarı-kırmızılı ekipte görev alma gibi bir hayaliniz var mı?

Ben şu an Rizespor'da yoluma devam ediyorum. Galatasaraylılığımı kimse inkâr edemez. Bunu söylemeye gerek yok. Ben bulunduğum kulübümü başarılı yapmak istiyorum. Şimdiki hedefim bu. Ama ileride neler olur bilemem. Futbol ülkemizde çok değişiklik gösteren bir spor dalıdır. Gelecekle ilgili bir planlama yapamam. Bulunduğumuz şartları en iyi şekilde değerlendirip başarılı olmak istiyorum. 

Röportaj: Muhammet Duman


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 1
    {usertitle}

    saldıray

     3 Haziran 2022 14:50
         

    al işte hoca herşeyi anlatmış geç kalmıyacaksın fiyor geç kalırsan olduğun yerde sayarsın diyor eee biz napıyoruz kongre neden siyasiler öyle istiyor diye merak ediyorum siyasiler berabermi takımı düşürdüler veya düşmesini istediler yine aynı hatalar devam ediyor gibi bırakın tahir başkan devam etsin hatalardan ders almış gibi neden ısrarla değişim diyorsunuz

  2. 1 1
    {usertitle}

    Tolga

     3 Haziran 2022 18:18
         

    Hoca 23 Haziran da sezonu acacagini söylüyor ve o zaman a kadar transferin 90% gerceklesmis olmasi gerekiyor bu nasil olacak pek anlamis degilim yeni yönetim 20 Haziran da secilecek 2 gün icinde mi bu transferleri yapacak? Öyle bir yönetim simdiye kadar Rizespor a gelmedi gelmezde. Hal böyle olunca Bülent hoca digerlerine benzemez restini ceker gider benden söylemesi….

Yorum Yapın