RİZESPOR SÜPER LİGE AYAKBASTI PARASI NE KADAR ALACAK?

KASA YENİDEN DOLACAK!..


 

 

BİR YIL ARADAN SONRA SÜPER LİGE ÇIKMAYA BAŞARAN TEMSİLCİMİZ ÇAYKUR RİZESPOR’DA KASA DOLACAK.


 

Zorlu bir yarış sonrası yeniden adını süper lige yazdıran yeşil – mavili takım ; Süper lige ayakbastı parası, yayın gelirleri, sponsorluklar, maç başı galibiyet gelirleri ve daha birçok kalemden olmak üzere 100 milyon tl yi aşan bir paranın sahibi olacak.


 

Süper lig hasretini fazla geciktirmeden bir yıl sonra ait olduğu yer olan süper lige dönen Ç.Rizespor gelirini yüzde bin artıracak. Atmaca başta süper lige ayak bastı parası olmak üzere birçok kalemden gelirlerini artıracak.


 

Galibiyet Primi


 

Spor Toto 1. LİGDE son derece düşük olan maç başı galibiyet primi Süper ligde 2 Milyon 400 Bin tl. Her alınan galibiyette bu parayı kasasına koyacak olan yeşil – mavili takım  ayrıca berabere kaldığı maçlarda ise bu paranın yarısını alacak.


 

Ayakbastı Parası 35 Milyon TL


 

Süper lige yeniden merhaba diyen temsilcimiz Ç.Rizespor, TFF ‘nin bu ligde uyguladığı ayakbastı parası olan 35 Milyon Lirayı kasasına koydu.


 

Süper lige çıkılması ile birlikte gelirlerini artıran yeşil – mavili takımda üst düzey sponsor anlaşmaları yapılması planlanıyor. Bunun yanında kombine ve forma satışları, İddiadan gelecek olan para ve iç saha reklam panolarından alınacak olan ücret yeşil – mavili takımın en büyük gelirleri olacak. Ç.Rizespor kulübü bu kalemlerin yanında ek gelir olarak süper lige yapacağı kampanyalarla çok daha ciddi gelir elde edeceği tahmin ediliyor.


 

25 MİLYON DOLAR HARCANMIŞTI!


 

Öte yandan bir yıl misafir olarak kaldığı TFF 1.ligde Yeşil – mavili takım birçok süper lig takımının harcamadığı parayı bu sezon harcadı.


 

Kulüpten alınan bilgiler doğrultusunda bu sezon yeniden süper lige dönme adına Başkan İbrahim Turgut hiçbir maddi – manevi fedakarlıktan kaçınmayarak, sezon başında verdiği şampiyonluk sözünü yerine getirme adına yaklaşık 25 milyon dolar para harcadığı öngörülüyor. Bu paranın bir kısmının üst düzey sponsorlar tarafından finanse edildiği biliniyor.


AJANS53.COM ÖZEL


YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR.


 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın