İLHAN PALUT ; "Bir an evvel transferleri yapmak istiyoruz "

YEŞİL-MAVİLİ TEKNİK PATRON İLHAN PALUT’TAN ÇARPICI MESAJLAR

OFANSİF
ÜRETKENLİĞİMİZ
ARTMALI

 

TAKIMIN MÜCADELESİNDEN MEMNUNUM
Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut, Cumartesi günü Trabzonspor ile oynanacak olan müsabaka öncesi basın toplantısı düzenledi. Dün gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Palut, geride kalan iki haftalık süreci de değerlendirdi. Adana Demir ve Alanyaspor ile karşılaştıklarını hatırlatan Palut, “İki hafta geride kaldı. Adana Demirspor’a da mağlup olmayabilirdik. Alanyaspor maçında 1 puan aldık. Genel manada takımın sahadaki beraber duruşu, kompakt oyun düşüncesi ve mücadelesinden memnunum. Ama özellikle ofansif üretkenlik noktasında daha iyi olmamız gerektiği de bir gerçek. Özellikle bu hafta Alanyaspor’un kırmızı kart pozisyonundan sonrasına bakarsak kesinlikle daha üretken olmamız gerekiyordu. 

TEK EKSİK ALİKULOV
Yeni bir takımız, sahada oyuncuların bir ciddiyeti var. Bu önemli. Ancak bunun üzerine koymamız gerekiyor. Çok ayrıntı var, geliştirmemiz gereken yönlerimiz var. Bunlar için de hızla çalışmaya devam ediyoruz. Bir yandan da lig devam ediyor. Maçlar üst üste geliyor. Bu hafta da Trabzonspor maçının hazırlıkları içerisindeyiz. Alikulov’un sakatlığı var. Alanya maçında bu oyuncumuzu kullanamadık. Bireysel antrenmanlarını sürdürüyor. Trabzonspor maçından bir gün önceki antrenmanda durumunun netleşeceğini düşünüyorum. Onun dışında şu an için bir problemimiz yok” dedi.

KONSANTRASYON BOZULMASIN
Transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Palut, “En az dört oyuncu daha alacağız. Tabi bu arada takımdan ayrılacak oyuncular da olabilir. Düşündüğümüz sayı ayrılacak oyunculara bağlı olarak artabilir. Daha öncelikli ihtiyaç duyduğumuz mevkilerimiz de var. Takım derinliğini oluşturmak için yapmamız gereken transferler de var. Trabzonspor ile oynayacağımız müsabaka öncesi forma giyecek olan oyuncularımın konsantrasyonunu bozmama adına transfer düşündüğümüz mevkileri açıklamak istemiyorum. Bu takıma gelip net katkı sağlayacak, takım kalitemizi artıracak önemli oyuncularla kadromuzu güçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ZOR BİR MAÇ OLACAK
Trabzonspor ile oynanacak olan müsabaka öncesi değerlendirme yapan Palut, “İki takım için de zor bir maç olacağını düşünüyorum. Trabzonspor hafta sonunun moral bozukluğunu telafi etme isteği olacaktır. Biz de mücadelemizi puansal anlamda desteklemek istiyoruz. Sonuçta iyi durmak, beraber hareket etmek ve sadece mücadele etmek bu ligde takımları üste çekemiyor. Biz Trabzonspor’a tabi ki saygı duyacağız. Ama önemli olan bizim sahada neler yapacağımız. Bir kere çok iyi mücadele etmemiz lazım. Beraber oynamamız lazım ve bunun yanına da mutlaka ofansif üretkenliklerden örnekler vermemiz gerekiyor. Umarım seyir açısından güzel bir mücadele olur. İki komşu şehrin mücadelesi, inşallah da oradan iyi bir sonuçla ayrılırız” diye konuştu.

CUİSANCE GÜNDEMİMİZDE
Transferde gündemlerinde olan Fransız orta saha oyuncusu Michael Cuisance ile ilgili görüşlerini belirten Palut, “Cuisance tabi ki transfer sürecinin başından beri gündemimizde olan bir isim. Ancak çok kolay bir transfer değil. Sürecin nasıl ilerleyeceğini hep beraber göreceğiz. Ama şu anda yaklaşılmış bir durum yok. Uruguaylı golcü Abel Hernandez konusunda da son durum olumsuz gibi duruyor. Transferde sona yaklaştığımız isimler var. Aslında bu hafta bir iki oyuncunun aramıza katılır mı diye bir beklentimiz vardı. Belki bir kişi katılabilir onu göreceğiz. 

OYUNCU TARAMAZI YAPMIYORUZ
Ancak başladığımız noktada değiliz. İlk zaman ki gibi oyuncu taramıyoruz. Belirlediğimiz oyuncuların transfer sürecini hızlandırmak için adımlar atılıyor. Ben de bekliyorum. Çok önemli transfer. Ben de bu takımın teknik direktörüyüm. Oynadığımız Alanyaspor maçını analiz etmem lazım, oyuncularıma eksiklerimizi, iyi yaptıklarımızı göstermemiz lazım. Trabzonspor maçımız var çok yakın onun analizini yapmamız lazım. Transferi tabi ki yadsımıyorum ama bazı oyuncuların tam geldiği nokta anlamında en doğru cevabı verecek kişi ben olmayabilirim. Bildiğimi kadarıyla yine süreci anlatabilirim” dedi.

HAZIR VE OYUN YAPIMIZA UYGUN İSİMLERİ TERCİH ETTİK
Transfer sürecinde oyun sistemine uygun ve hazır oyuncuları tercih ettiklerini ifade eden Palut, “Biz en hazır oyuncuyu almak istiyoruz. Geldiği zaman takımın dışında kalmayacak, bizimle çalışmalara başlayacak oyuncuları tercih ettik. Gelen tüm oyuncularımız böyleydi. İkincisi benim oynatmak istediğim oyuna çabuk adapte olabilecek, bu tarz oyunu kendi takımında oynayabilen oyuncuları kadroya kattığınız zaman bahsedilen adaptasyon süreci mutlaka azalacaktır. Ama en sağlıklı olanı bu mu? Tabi ki hayır. Oyuncu sonuç olarak bambaşka bir ülkeye gelecek, hiç alışmadığı bir lige gelecek. Bunun mutlaka bir uyum süresi olacak. Biz bu süreyi kısaltmak için hem görsel hem de saha çalışmaları yapıyoruz. Tam adaptasyonu sağlayana kadar, birbirine alışana kadar iyi mücadele edip buradaki ara maçlarda da bizi sıkıntıya sokmayacak sonuçlar almaya devam edeceğiz. Bu sonuçlar nedir? Galibiyetlerdir. Biz de galibiyetlerle kısa süre içinde tanışmak istiyoruz” diye konuştu.

GÜNDEMİMİZDE YERLİ OYUNCU YOK
Transferde yerli oyuncu gündemlerinde olmadığını söyleyen Palut, “Takımlar direkt oynatmasa da yerli kuralından ötürü oyuncuları ellerinde tutmak istiyorlar. Bizim elimizdeki yerli oyuncuların gelişim süreci içinde olduklarını görüyorum. Umarım buna devam ederler. Umarım bu ligin net oyuncuları halini alırlar. Ve, ‘Bize tecrübeli yerli oyuncu lazım’ tezini çürütmüş olurlar. Şu an için net bir yerli oyuncu girişimimiz yok” ifadelerini kullandı. 

FIRSAT TRANSFERİ OLABİLİR
Fırsat transferin konusuna değinen Palut, “Avrupa’da transfer 1 Eylül’de tamamlanıyor. Bir ay önce gayet net bir şekilde negatif geri dönüş yapan oyuncuların şimdi kendilerinin geri dönüş yapıp olumlu ışık yaktıklarını tam netleşmese de görebiliyoruz. Fırsat transferinin 1 Eylül’den sonra çok daha hızlanacağı bence bir gerçek. Ama bizim de 1 Eylül’ü bekleyelim durumumuz yok. Biz bir an evvel transferleri yapmak istiyoruz. Ondan sonra fırsat transferi için ‘oyuncularımız var ama derinlik olsun, o kadar kaliteli bir oyuncu geldi ki bunu da kaçırmayalım’ diyebileceğimiz oyuncular 1 Eylül’den sonra önümüze düşerse bunu da değerlendirmek tabi ki de güzel olacak” dedi.

EN ÜST PERFORMANSI ALMAK İSTERİM

Ligi ve işini çok ciddiye aldığını söyleyen Palut, “İyi bir takım kurmak, ligin gerçeklerine dayalı bir kadro kurmak son derece ciddi bir iş. Şunu diyemem, ‘Kim olursa olsun oynarız’ Bir takımım var ve bu takımdan en üst performansı almak istiyorum. Çünkü maçlar başladı. Bunu yaparken bahsettiğim çalışmaları da çok fazla yapıyoruz. Şu anda mesai kavramı yok. Antrenmanlarımızı yapıyoruz, bir önceki maçın değerlendirmelerini yapıyoruz. Ve hepsinin üstüne de bu takımı kaliteli oyuncularla desteklemenin çabasındayız” diye konuştu.

UMARIM İYİ BİR MAÇ YÖNETİR
Hakem kararlarına değinen ve Trabzonspor ile oynayacakları müsabakayı yönetecek olan Halil Umut Meler ile ilgili değerlendirme yapan Palut, “İnşallah iyi bir maç yönetir. İnşallah maçtan sonra hiçbir takımın canı kararlardan dolayı yanmaz. İki takım sahadaki mücadelesinin ve emeğinin karşılığını alır. Ona da başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir maç yönetir” dedi.

AJANS53.COM ÖZEL


YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR.



Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın