Altyapı Gün Görmeden Söndü!
Rizespor Teknik direktörü Hikmet Karaman, sezon başında altyapıyı çok yakından takip edeceğini ve buradan takıma en az 2-3 oyuncu çıkaracaklarını belirterek altyapının başına yardımcı antrenörü Taşkın Güngör’ü görevlendirmişti.
Rize kamuoyunu da heyecanlandıran bu gelişme sonrası bir dizi radikal kararlar alınmış bu kararlar yürürlüğe girerken de kulüp Başkanı Metin Kalkavan ve teknik direktör Hikmet Karaman ; Altyapıda “devrim” yapacağız” Taşkın hocanın oraya el atmasıyla yeni proje hayata geçecek açıklamalarında bulunmuştular.
Tıpkı önceki sezon Mehmet Özdilek yönetiminde altyapıya görevlendirilen yardımcı teknik adam Sedat Karabük ‘de olduğu gibi devrim olacak denilen proje üç ay içinde bir kez daha söndü..
Sedat Karabük geçen sezon Rize’de üç ay görevde kalırken sadece 100 metre uzakta bulunan Altyapı tesislerine bir kez uğramıştı. Bu sezon Taşkın hoca sezon başından beri altyapı ile içli dişli olmuş başta iki değerli antrenör Osman Şahinoğlu ve Sinan Durmuş hocaların görevine son vererek başlattığı, bunun yanında bir çok futbolcuyu çeşitli nedenlerle yola koyarak futbolcu ve velilerinde büyük tepkisini alarak bir dizi önemli kararları hayata geçirmişti.
Gelinen noktada devrim diye başlanan Taşkın Güngör projesi gün görmeden sona ererken bir kez daha kurumsallıktan vazgeçmeyen ve bu bağlamda altyapı projesi için karşılıklı imzaların atıldığı bir projenin hayal kırıklığını Rize camiası yaşadı.
Taşkın hoca İnegölspor’dan kendisine teklif edilen teknik direktörlük görevini elbette hem maddi hemde manevi şartların daha yüksek olması sebebiyle kabul edecek, etti de..
Burada irdelenmesi gereken asıl mevzu bu işlerin lafla yürümediği..
Başkan Kalkavan’ın her konuda kendisi ile görüşen gazetecilere bir lafı vardı; Bana soyut değil somut örnek gösterin..
İşte bu noktada bizde kendisine bir kez daha soralım; Sayın Kalkavan, altyapıda somut gelişmeler olacak mı? Yoksa her zaman ki gibi günü birlik devrim niteliğinde projeler başlamadan mı bitecek? Teknik direktör Hikmet Karaman “20 sene oldu Rize altyapısından bir oyuncu çıkmadı” demişti. Sizin başkanlığınız 7. Sezonuna giriyor, dolayısıyla 13 sene daha bekleyecek mi bu camia? Yoksa yine Bursa altyapısından son gün Ertuğrul gibi stoperler kiralık olarak mı alınmaya devam edilecek? Rizespor altyapısı neden bu kadar güçlü yönetim altında bir Bursa bir Altınordu bir Samsun gibi olamıyor. Kendi Rizeli evladınızı Taşkın Güngör’ü böyle bir proje için görevlendirme yapmıştınız, gelinen noktada hocayı neden tutamadınız? Sorun nerede?
Yorum: Selim Denizalp
Yorum Yapın