BAŞKANI ARİSTOKRAT OLANIN..!

BAŞKANI ARİSTOKRAT OLANIN..!

 

 

Başlığa bakarak meşhur Türk atasözü olan; Kılavuzu karga olanın burnu… kurtulmaz gelmesin aklınıza..!

ÇAYKUR Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan’dan siz her an maçı yaşayan, anlık fevri hareket eden, taraftarı ile iç içe olan eski Başkanlardan Ekrem Cengiz olmasını bekleyemezsiniz. Veya bir Halil Bakırcı modelini hiç beklemeyin. Halil Başkan’ın o tipik Rizeli damarı, samimiyeti, içtenliğini Metin Bey’den beklemeyin. Buna son örnek Halim Mete’den gelsin. Metin Başkan’dan Halim Mete olmasını da hiç beklemeyin. Halim Başkan çok güçlü, çok zeki bir o kadarda espritüel kişiliğe sağlam. Kıvrak zekası ile biranda ortamı yumuşatır, bir tarafında dağ gibi “baba” yanı var, diğer tarafında ise “yufka” yüreği ..

İşte Rizelinin sevdiği üç modeli size sıraladım. Metin başkan Rizelinin hoşlandığı modeller içinde yer almıyor. O bir Aristokrat..

Yani seçkin bir insan. Soylu sınıfından geliyor..

Bu saatten sonra Metin Kalkavan’ın değişmesi Libya Milli takımının Dünya kupasında final oynaması ile eşe değer bir durum!

Üst düzey okullarda okumuş, üst düzey eğitimler almış. Babası rahmetli Kaşif Kalkavan’dan aldığı dümenin başına geçmiş, her türlü fırtınada nasıl bir yol haritası çizeceğini , rotayı nereye kıracağını çok iyi biliyor..

Biliyor, biliyor ama futbolda bu işler her zaman 2 kere iki dört etmiyor..!

İki taraf için söyleyeceğim şudur;

Metin Kalkavan değişmez.. Ben bunu sekiz yıl sonra değil daha ilk gün bana Bolu’da verdiği özel röportajda anladım ve yazdım.

Rizeli ve Ç.Rizespor taraftarı da değişmez..

Bunun orta yoluna gelecek olursam. Metin Başkan ve yönetimi alkışı aldığı mali disiplin yapısını biran önce sportif başarıya çevirmeli. Buda kaliteli transfer politikasından geçiyor. Bizim takım hedef koymalı, tıpkı bu sezon Konya’nın yaptığı gibi. Sportif başarı mali kriterin ayrılmaz bir parçasıdır. Konya şehri başarı geldikçe o stadı nasıl tıklım tıklım doldurdu, takımına sahip çıktı. Futbol Hatice oyunu değildir, futbol netice oyunudur. Her sezon acaba kümede kalacakmıyız edebiyatı Rizeliyi canından bezdirdi. Bu taraftar bezdi ve maça gelmiyor. Adam gibi kaliteli transferler, doğru oyuncu seçimi bu takımı başarıya taşıyacaktır. Hal böyle olunca her hafta üzerine koyan, galibiyetler alan bir takımın taraftarı da o heyecana eşlik edecektir. Sayın Başkan, birde bu yolu deneyin. Kaybınız olmayacak. Hem kasa dolacak, hem omuzunda yer alan bir çok apolete yeni bir apolet ekleyeceksiniz. Bu taraftar bu Rizeli çabuk kızar ama çok çabukta bağrına basar, sevmesini bilir, horana elinizi tutmasını size eşlik etmesini çok iyi bilir.

Aristokrat Başkan Metin Kalkavan;  Baban rahmetli Kaşif Kalkavan “babayiğit” bir adamdı. Hayırseverdi, memleket hasreti ile yanıp tutuşurdu. Rizelinin derdi onun derdi idi. Allah bir kez daha yattığı yerleri nur içinde yapsın. Metin Başkan, birazda sen aristokrat kimliğinden taviz ver, gir Rizelinin arasına, birkaç adım at dolaş sokakları, git Arif’in kahvesine sohbet et Rizeliyle. Korkma, Rizeli adam yemez, sizede yük olmaz. Bu iş karşılıklı sevgi ile olur sayın Başkan.

Saha içine inecek olursam, Çaykur Rizespor eldeki mevcut kadro yapısı ile önümüzdeki sezon işi çok ama çok zor. Bir takımın kalitesini belirleyen unsur yetenekli ve becerikli futbolcuların bolluğundan geçer. Geçen sezon gördük işte iki kaliteli adamın Kweuke ve Eren’in yokluğunda nasıl dip yaptık.  Bunun yanında elbette kalitenin yanında futbolcuların uyumu ve teknik kadronun katacakları da önemlidir. Mutlaka sezon öncesi kadroda yer alan ve iş görmez raporu alan üç yabancı oyuncuyu daha fazla beslemeden yola koymalı, kaliteli transferler yaparak, özellikle yabancı oyuncu seçiminde hata yapmadan yeni sezona merhaba demek üzere Allaha emanet olun.

Selim Denizalp'in bu makalesi ÇAYKUR RİZESPOR Dergisinden alınmıştır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    hayri demir

     25 Haziran 2016 17:33
         

    her zaman ki gibi içimizden geçenleri yazmışsın sayın denizalp. tebrikler bu arada derginiz kargo ile bana ulaştı, teşekkürler..

  2. 0 0
    {usertitle}

    rizeli

     25 Haziran 2016 22:07
         

    fodul başkan istemiyoruz EKREM CENGİZ gibi adam gibi adam başkan istiyoruz.

Yorum Yapın