RİZE'DE SPOR TUTKUSU ENGEL TANIMIYOR!

SPOR TUTKUSU ENGEL TANIMIYOR!

 

Engellilere spor yapma imkânı sağlamak, engelli sporcuların antrenmanlara ve spor müsabakalarına ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan "Spor İçin Engel Tanımıyoruz" projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca özel olarak dizayn ettirilen 'Engelli Sporcu Otobüsü', engelli sporcuların hizmetinde kullanılmak üzere Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teslim edildi.
Valilik hizmet binası önünde yapılan tanıtım programında, 34 koltuk kapasiteli 'Engelli Sporcu Otobüsü'nü inceleyen Vali Ersin Yazıcı, otobüsün özellikleri ve fonksiyonu hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'ten bilgi aldı.
SPOR İLE SOSYAL HAYAT DAHA RAHAT… 
Engelli sporcuların ilimizi, ülkemizin değişik şehirlerinde yapılan Türkiye şampiyonalarında başarı ile temsil ettiklerini belirten Vali Yazıcı,"Çocuklarımız spor ile sosyal hayata daha rahat katılabiliyorlar. Spora gönül vermiş engelli sporcularımızın kabiliyetlerini değerlendirmelerine imkân hazırlamalıyız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte bu bilinçle hareket ederek, çocuklarımızın daha sağlıklı koşullarda spor yapmaları için yardımlarda bulunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sportif faaliyetlerde bulunmaları son derece önemli. Bu vatandaşlarımızı spora daha fazla nasıl yönlendirebiliriz. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Toplumun destek olması lazım. Öyleyse engellileri anlamalı ve onlara yardımcı olmalıyız."dedi.
ENGELSİZ BİR YAŞAM…
Engellilere ve engelli sporculara her zaman destek olduklarını ifade eden Vali Yazıcı, " Engelli insanlarımızın engellerini aşmaları konusunda onlara yardımcı olmamız gerekiyor. Biz Valilik olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız olarak onların her zaman yanındayız.   Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Böyle güzel bir otobüsü, tam otomatik otobüsü Rize'ye hibe etmesinden dolayı. Bu otobüsümüz, engelsiz bir yaşam dileğiyle engellilerin hizmetinde olacak." dedi.
Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun 
  

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın