Satranç İl Birinciliğine İlgi Büyük Oldu

Satranç İl Birinciliğine İlgi Büyük Oldu

 

 

 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Satranç Federasyon İl Temsilciliği koordinesinde 2017 Satranç faaliyet programı çerçevesinde gerçekleştirilen 2017 Küçükler ve Yıldızlar kategorisi İl Temsilciliği faaliyet programı 300 sporcunun katılımı Rize Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Satranç Rize İl Temsilcisi Ersoy USTAOĞLU yaptığı açıklamada “ Bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar Rize’de Satranç branşında katılımı en yüksek il birinciliği müsabakaları gerçekleştirildi. Yaptığımız il birinciliği müsabakalarına 300 sporcumuz iştirak etti inşallah hedefimiz Rize’mizde satranç oynamayan çocuk bırakmamak istiyoruz ki her çocuğumuz mutlaka Satranç sporunu bilsin ve oynasın çünkü satranç bir nevi insan beyninin gıdasıdır. Bu turnuvamızda mevcut salonun yetmediğini gördük bir daha ki turnuvada Rize’nin en büyük salonu olan Yenişehir Spor Salonunda bu turnuvayı gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca Rize’de Türkiye şampiyonaları ve Uluslararası şampiyonalar yapmayı hedefliyoruz. Bugün bu turnuvayı gerçekleştirmesinde emeği geçen herkese İl Temsilciliğimiz olarak teşekkür ediyoruz “ dedi.

 

 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamada “ Çok uzun zamandır satranç branşının ilimizde gelişmesi için çalışıyoruz bugünde bu çalışmalarımızın sonucunu almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 2 gün süren müsabakalara katılım ile Rize’de bir ilki gerçekleştirdik. Çocuklarımızın, Gençlerimizin ve Ailelerimizin müsabakalara gösterdiği ilgi bizleri çok mutlu etti. Hedefimiz Rize’mizde 7/70 herkese satrancı  sevdirmek ve ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmak, bu hedef doğrultusunda mesai arkadaşlarım ve federasyon il temsilcimiz ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz, bugünde bu güzel organizasyonu gerçekleştirmede emeği geçen başta Satranç Rize İl Temsilcisi yaptığı Ersoy USTAOĞLU ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

 

 

İl birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcular ANTALYA ilinde yapılacak Türkiye Şampiyonasında Rize’yi temsil edecekler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın