Borsa Üyeleri Bankkartla Güvenli Ticaret Yapacaklar

 

Borsa Üyeleri Bankkartla Güvenli Ticaret Yapacaklar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ziraat Bankasıyla başlatmış olduğu Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi kapsamında; Rize Ticaret Borsası(RTB) ve Ziraat Bankası arasında Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Protokolü imzalandı. Protokol; RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, Ziraat Bankası Bölge Başkanı İbrahim Seyfioğlu, Ziraat Bankası Yeşilçay Şube Müdürü Sinan Bayrak, Ziraat Bankası Rize Merkez Şube Müdürü Birol Atasever ve RTB Genel Sekreteri İsmail Kocaman tarafından imzalandı.

Protokolün Borsa üyelerinin işlerinde kolaylık sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, “Üyelerimizin ticari alım satım işlerinde çet-senet ürünlerine alternatif olacak Güvenli Ticaret Sistemi Bankkart sayesinde alım-satım işlerinde esnek vade kazanacaklar. Bankkart; üyelerimize zaman, para ve emek kazancı sağlarken, firmalarımızı çek-senet ürünlerinde yaşanan kötü niyetli kişilerden de koruyacaktır” dedi.

Projenin ana amacı tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir.

Ürünün satıcılar (tedarikçi) açısından faydaları:

Tahsilat riskinin sıfıra indirilmesi

Esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânı

Ürünün alıcılar açısından faydaları:

Finansmana kolay erişim: Ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânı

Kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapması

Artan kredi limitleri

Sistem:

Alım-satım işlemleri POS cihazları üzerinden işlemektedir.

Tedarikçilerin (Satıcı), POS cihazlarına özel bir yazılım yüklenecektir.

Alıcılara ise, ticari kredi kartı tahsis edilecektir.

Bu proje ile tedarikçiler mal teslim ettiği ve alacak kaydettiği firmaların ödemelerini POS cihazı aracılığıyla iki farklı seçenek ile alabilecektir.

· Esnek vade seçeneği

· Eşit taksit seçeneği


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın