ÇAYKUR Çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi Görüşülüyor

ÇAYKUR Çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi Görüşülüyor


 

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Çaykur ile bir toplu sözleşme sürecinde olduklarını Allah’ın izniyle önümüzdeki 1 ay içinde bu sözleşmenin imzalanacağını söyledi.

Öz-Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı ve Rize Öz Gıda İş Sendikası Yöneticileri Rize’de bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Karadağ: beklentimiz talep ettiğimiz şartlara uygun bir taslak 

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ, bölgede uzun zamandır beklenen toplu iş sözleşmesi için görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Daha önceki yıllarda 2 yıl önceki toplantılara kamu çerçeve protokolleri bağlayıcı değildi. Sadece tavsiye niteliğindeydi. Alılan saat ücretleri üzerindeki tavsiye niteliğindeki kararlara sendikalardan yapmış oldukları toplu iş sözleşmelerinde buna endeks olarak giderdi. Onun dışındaki sosyal hakları ise hangi kurumlara yetkiliyse onlarla beraber görüşürlerdi. Ama 2 yıl önce kamu çerçeve protokollerinin bağlayıcılığı noktasında bir karar çıktı. Buna istinaden tatbiki bizim görüşmelerimiz biraz daha kamu çerçeve protokollerinin nezdinde devam etmeye başladı. Arkadaşlarımız sürekli soruyor görüşmeler ne zaman bitecek. Bunun öncesinde bu yıl Hak İş’in bir taslak çalışmasına katıldık. Orada şubemizin bize göndermiş olduğu fabrikalardan almış olduğumuz talepleri değerlendirerek bizim için önem arz edenleri öncelikli olmak şartı ile Hak İş’in taslağına koydurduk. İnşallah bizimde beklentimiz talep ettiğimiz şartlarımıza uygun bir taslak çizilmesidir” dedi.  

Hançeroğlu: amacımız işçiyi enflasyonu altındaki rakamlara ezmemek

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Çaykur ile bir toplu sözleşme sürecinde olduklarını söyleyerek, “Sözleşme sürecini Allah’ın izniyle önümüzdeki 1 ay içinde bitirmiş oluruz. Amacımız işçiyi enflasyonu altındaki rakamlara ezmemek bir nebzede olsa nefes alacak güç payı bırakmak. Süreci zaten bütün çalışanlarımızdan aldığımız görüşlerle yürütüyoruz. Bir ay içinde görüşmelerimiz devam edecek ve işçi kardeşlerimizin istedikleri sözleşmeye imza atacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Adalet

     2 Ekim 2021 10:29
         

    Önce söylenen 9.29 u versinler.

Yorum Yapın