Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu (1)
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

 

 
- “Ayder bizim temsilimiz olamaz; Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik”
- “Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşüm ve değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz; Aynı değişim ve dönüşümü Uzungöl’de de yapmamız lazım”
- “Öyle 4 tane kazık üzerinde dik binayı sonra sel alsın getirsin onu; Olmaz, ondan sonra da devlet suçlu. Devlet niye suçlu olsun sen suçlusun”
- “Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizi tahribine asla müsaade etmemeliyiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tabii ve beşeri güzelliklerinin mutlaka korunması gerektiğini belirterek “Şu anki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka. Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşüm ve değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz; Aynı değişim ve dönüşümü Uzungöl’de de yapmamız lazım” dedi.
Ovit Tüneli inşaatında yaptığı incelemelerin ardından il merkezine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Rize ziyaretinde ilk olarak dün Güneysu ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Geliştirme Vakfı Güneysu Konakları’nı ziyaret ettiğini ardından da Rize-Artvin Havalimanı inşaatını yerinde incelediğini anlatan Erdoğan, “Gittik, orada bilgimizi aldık. Çalışmaların hızla özellikle taş ocağından taşların getirilmesi çünkü bu havalimanın farklı bir özelliği olacak. Ülkemizin Ordu- Giresun’dan sonra deniz üzerine inşa edilen 2. havalimanı olacak. İnşası için 100 milyon metre küp dolgu yapılacak. Bu havalimanımız inşaat tekniği bakımından kendi alanında Avrupa’nın ilk sırasında yer alacak. Bugün de Sarp Sınır Kapısı’na gittik. Oradan Ovit Tüneli’ne geçtik. Ovit Tüneli e kısa zaman içerisinde inşallah açılışını hep birlik yaşayacağız. Tüm yatırımları çok yakından takip ediyoruz. Zaten bunları yakından takip etmediğimiz zaman temeli atarsın öyle kalır. Yıllarca öyle oldu. Temelleri attılar, betonu döktükleri yerde o iş kaldı. Veya projede kaldı. Ama biz 15 sene önce geldiğimizde ‘Bizim attığımız temeller yerinde kalmayacak, yükselecek ve ben temel atmaya değil açılışlara geleceğim’ dedim. Bugüne kadar yüzlerce eserin hep açılışlarında olduk. Bazı önemli eserler vardı onların temel atmasına da gittim teşvik olsun diye. Karadeniz’in eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye kadar her alandaki yatırımlarımızda sadece Türkiye’de değil adeta tüm dünyada yeniden keşfedilen bir yer haline geldiğini görüyoruz. Bunlar yeterli değil. Çünkü Karadeniz’i çok daha farklı kılacağız. Meyveler yavaş yavaş toplanmaya başladı” ifadelerini kullandı.
“En önemli eksiklik olan havayolu ulaşımı sorununu da inşallah fazla değil kısa bir zamanda bitireceğiz” diyen Erdoğan “Tüm bu gelişmelerin en somut gelişmelerini turizm sektöründe görüyoruz. Karadeniz’imizin yaylaları, köyleri, kıyıları Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçilerle adeta dolup taşıyor. İnşaat ve turizmin en önemli özelliği pek çok sektöründe sürükleyici, lokomotifi olmalarıdır. Ancak bu güzel gelişmeler yaşanırken, bölgemizin tabii ve beşeri güzelliklerini mutlaka korumalıyız. Yapılaşma konusunda bu sancı uzun süredir ziyadesiyle zaten yaşıyoruz. Turizmde de aynı hataya düşülmeyeceğini ümit ediyoruz. Şu yapılaşmayı yaparken biz ana baba ocağımıza evimizi yaparken yerel mimari ile ev yapalım dedik. Bununla kalmadık. Devlete ait yaptığımız inşaatları yerel mimari ile yapalım dedik. Benim vatandaşım da yerel mimari ile yapsın istedik. İşte şimdi 480 adet lojmanı aynı anlayışla yerel mimari ile yapıyoruz ki o lojmanları görenler Rize’nin mimarisi bambaşkaymış diyecekler. Bunu anlatmamız lazım. Lafla olmaz. Eseri göstereceksin. Biz bunu gösteriyoruz. İnanıyorum ki bunlar görüldükçe benim vatandaşımda benim niye böyle bir evim olmasın diyecektir ve buna göre yapacaktır. Öyle 4 tane kazık üzerinde dik binayı sonra sel alsın getirsin onu. Olmaz. Ondan sonra da devlet suçlu. Devlet niye suçlu olsun sen suçlusun. İşi sağlam yapacaksın” şeklinde konuştu.
Erdoğan, Ayder ve Uzungöl’deki çarpık yapılaşmaya da dikkat çekerek “Şuan ki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka. Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Buranın üzerinde inşallah devlet olarak özellikle duracağız. Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşüm ve değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz. Bugün aynı şekilde İçişleri Bakanımız ile Uzungöl’ü konuştuk. Aynı değişim ve dönüşümüne Uzungöl’de de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Bunu yaptığımız anda buraya gelip gidenlerin sayısı çok fazla olur. Rize’de doğru dürüst bir otelimiz yok. Buralara gelenler nasıl kalacağım onu düşünüyor. Bazı arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Onlar otel olayına girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak. Milletvekillerimiz sıkıştıracak, biz sıkıştıracağız. Bu adım atılırsa o zaman çok daha turist çekecek. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizi tahribine asla müsaade etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu (2)
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
- “Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanımı sağlayacak arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz”
- “Gerekli olan gönülleri kazanmak”

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Teşkilatları’nda kapsamlı bir değişim yapmak durumunda olduklarını belirterek “Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimiz bizden beklentilerini karşılayabilecek donanımı sağlayacak arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz” dedi.
Konuşmasında Rize’nin 16 Nisan halk oylamasında yüzde 76’lik bir evet oranıyla kendisini yakışan bir neticeyi ortaya koyduğunu kaydeden Erdoğan “Yeterli mi? Bak hemşerilerim yeterli görmüyor. Demek ki daha çok çalışacağız. 2019’a çok daha büyük bir gayretle girmemiz lazım. Bu halk oylaması ile birlikte geçtiğimiz yeni yönetim sisteminde çıta yükseldi. 2002 Kasım’ındaki seçimleri yüzde 34,4’lük bir oy oranıyla iktidara gelmiştik. Yeni sistemde başarı çıtası yüzde 50+1 oy. Şimdi kolay değil, daha zor. Çalışacağız. Siz zoru Allah’ın izniyle kolay kılacaksınız. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların üstesinden ancak böyle güçlü yönetimle gelinebileceğine inandığımız için bu sistemi getirdik. Aslında yüzde 34 ile yüzde 50 aralığındaki oy oranlarıyla defalarca iktidara gelmiş bir parti olarak başarı çıtasını yüzde 50’nin üzerine çıkartmaya hiçbir mecburiyetimiz yoktu. Biz yeni yönetim sistemiyle kendimiz için değil ülkemiz için doğru olanı yaptık. Yeni sistem 2019 milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte yürürlüğe giriyor. Onun öncesinde mahalli idareler seçimi var. Çok iyi bir netice almamız gerekiyor. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için önümüze psikolojik bir bariyer çıkartılabilir. Ama asıl imtihanımız 2019 Kasım’ın da yapılacak seçimler olacaktır. Yüzde 50’nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 Cumhurbaşkanlığı ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. Geçmişte milletvekili seçimlerinde ulaşabildiğimiz en yüksek oy yüzde 49 buçuk iken mahalli idareler seçimlerinde bunda düşüş gördük. Bu tablo AK Parti olarak 2019’a çok sıkı şekilde hazırlanmamız gerektiğini işaret ediyor” diye konuştu.

“Havasından geçilmiyorsa yandık”
Erdoğan, teşkilatlardaki metal yorgunluğuna tekrar dikkati çekerek “Teşkilatlarımızın bir kısmında hep söylüyorum metal yorgunluğu emarelerini gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimiz bizden beklentilerini karşılayabilecek donanımı sağlayacak arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. Belde seçimlerinden başladık. Şimdi ilçe ve il seçimleri var. Bununla ne anlatmak istiyorum. Koltuklara getireceğimiz arkadaşların isimleri değil o isimlerin acaba halk ile iletişimi nasıl asıl olan bu. Şimdi devleti biz yönetiyoruz. Hükümetimiz bende Cumhurbaşkanı olarak bende el ele bir gayretin içerisindeyiz. Ancak bir şeyi unutmayalım. İsteğimiz kadar yollar yapalım, havalimanları yapalım enerjide rekor üzerine rekor kıralım ki kırıyoruz. Bu yatırımları Cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı, biz yaptık. Peki yeterli mi? değil ama gerekli olan gönülleri kazanmak. Teşkilatımın siz değerli elemanlarını gönül erleri olarak görüyorum. Akıncılar olarak görüyorum. Siz elektrik vereceksiniz, siz elektrik alacaksınız. Gerek bakanlarımız, gerek belediye başkanlarımız gerek teşkilatımızın tüm elemanları, belediye meclis üyelerimiz ben belediye başkanıyım yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Ben bakanım yanından, havasından geçilmiyorsa yandık. Mütevazi ol. Tevazu ehli olacağız. Tevazu ehli olarak vatandaşımızla bütünleşeceğiz. Nerede fakir fukara varsa onları ulaşacağız. Onların sorunlarını kendi sorunumuz bileceğiz ve çözmeye çalışacağız. Bunu başardığımız anda yüzde 50+1 değil çok daha ötesinde Allah’ın izniyle oy alarak biz iktidar oluruz” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu (3)
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
- “Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz”
- “Türkiye’nin adeta yeni bir Kurtuluş savaşı verdiği dönemdeyiz; Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz”
- “AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin şu bakanın, bu milletvekilinin adamı değil davanın ve milletin adamı olması şarttır”
- “Davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizi kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz”
- “15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur; Bunu böyle bilin”
Konuşmasında partililere yönelik uyarılarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapa sağlam durmamız gerekiyor. Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz” dedi.
“Unutmayın Türkiye’nin adeta yeni bir Kurtuluş savaşı verdiği dönemdeyiz” diyen Erdoğan, “Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük. Şimdi Pensilvanya da gerisinden gelenler de kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurtdışına kaçmış vaziyette bunlarla bir mücadele veriyoruz. Bunlar FETÖ terör örgütü. Bir diğeri de PKK terör örgütü. Bir diğeri de DAEŞ. İşimiz öyle kolay değil. Biz bu güzel milletimizi yanımızı alacağız. Biz gücümüze önce haktan sonra da halktan alacağız. Bunu başardığımız gün Allah’ın izniyle durum çok farklı olacaktır” şeklinde konuştu.
“Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapa sağlam durmamız gerekiyor” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine kapımızı açacağız. Bu kapı şuanda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. Kapımız hep açık olacak. Çünkü bir kapı görül kapısıdır. Gönül kapısı gönül koymaya gelmez. Burada çok hassas ve dikkatli olacağız. Bunun için ilk etapta teşkilatlarda başlatacağımız değişimi sıkı tutmak zorundayız. AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin şu bakanın, bu milletvekilinin adamı değil davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizi kucaklayamayan hiç kimse AK Parti yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaşlarımdan ilçe ve il teşkilatlarımızdan bu vasıflara uygun kadroların görev alması için gayret göstermelerini ve bu yönde katkı sunmalarını rica ediyorum. Açık söylüyorum; 15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde AK Parti’ye yapılan kötülük tüm Türkiye’ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor. Onun için ben partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerime vefa borcumuzun olduğuna inanıyorum. Biz onları hiçbir zaman kapıda bırakamayız. Onlarla beraber yolculuğu devam ettireceğiz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu (3)
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
- “Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz”
- “Türkiye’nin adeta yeni bir Kurtuluş savaşı verdiği dönemdeyiz; Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz”
- “AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin şu bakanın, bu milletvekilinin adamı değil davanın ve milletin adamı olması şarttır”
- “Davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizi kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz”
- “15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur; Bunu böyle bilin”
Konuşmasında partililere yönelik uyarılarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapa sağlam durmamız gerekiyor. Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz” dedi.
“Unutmayın Türkiye’nin adeta yeni bir Kurtuluş savaşı verdiği dönemdeyiz” diyen Erdoğan, “Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük. Şimdi Pensilvanya da gerisinden gelenler de kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurtdışına kaçmış vaziyette bunlarla bir mücadele veriyoruz. Bunlar FETÖ terör örgütü. Bir diğeri de PKK terör örgütü. Bir diğeri de DAEŞ. İşimiz öyle kolay değil. Biz bu güzel milletimizi yanımızı alacağız. Biz gücümüze önce haktan sonra da halktan alacağız. Bunu başardığımız gün Allah’ın izniyle durum çok farklı olacaktır” şeklinde konuştu.
“Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapa sağlam durmamız gerekiyor” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine kapımızı açacağız. Bu kapı şuanda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. Kapımız hep açık olacak. Çünkü bir kapı görül kapısıdır. Gönül kapısı gönül koymaya gelmez. Burada çok hassas ve dikkatli olacağız. Bunun için ilk etapta teşkilatlarda başlatacağımız değişimi sıkı tutmak zorundayız. AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin şu bakanın, bu milletvekilinin adamı değil davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizi kucaklayamayan hiç kimse AK Parti yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaşlarımdan ilçe ve il teşkilatlarımızdan bu vasıflara uygun kadroların görev alması için gayret göstermelerini ve bu yönde katkı sunmalarını rica ediyorum. Açık söylüyorum; 15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde AK Parti’ye yapılan kötülük tüm Türkiye’ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor. Onun için ben partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerime vefa borcumuzun olduğuna inanıyorum. Biz onları hiçbir zaman kapıda bırakamayız. Onlarla beraber yolculuğu devam ettireceğiz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu (4)
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
- “Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur; kim ne derse desin gerisi hikaye”
- “Sadece bileğimiz ile değil aynı zamanda siyasi ve ekonomik zekamızla da sürdürmek zorunda olduğumuz bir mücadelenin içinden geçtiğimizi çok iyi biliyoruz”
- “Özgürlük, bağımsızlık, istiklal ve istikbal mücadelemizi elimizden alamayacaklar”

AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında söylediği "Yeni devlet kuruyoruz" sözlerine konuşmasında isim vermeden eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hikaye" dedi.
AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’ndaki konuşmasını sürdüren Erdoğan, “G-20’de pankart benim resmimi koymuşlar hemen altına Putin’in resmini koymuşlar onun altına da Suudi Arabistan kralı Selman’ın resmini koymuşlar. Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır diyorlar. Çok ilginçtir bunu oraya koyuyor bu başbakanlık önünde oluyor Alman polisi bakıyor. Alman polisi de bunu izliyor seyrediyor Türkiye’de buna benzer birşey bunların yaptığı gibi oldu mu, olmadı. Arapların atasözü aklıma geldi men dakka dukka yani kim kime kötülük ederse ve bulursa karşılığını aynı ile bulur. Bunca yıldır bizim 3 milyon insanımız Almanya’da kötülük olarak ne gördünüz ya sadece bu teröristlere Almanya yataklık yapıyor. Dosyaları kendilerine verdik 4 bin 500 terörist dosyası verdim kendilerine cevap aldığımız yok. Kendileri bir terörist olduğu zaman bunu size verin. Sen bir gönder bakalım. Sendeki teröristleri göndermiyorsun tescilli terösitler sen bizden istiyorsun. Bende yargı varda Türkiye’de de yargı var. Kusura bakma yargı kararı verir ona göre biz hareket ederiz. Bizim anlayışımızda bu. Öğrenecekler bazı şeyleri. Bize yönelik bu saldırıların hepsi de örtülü olduğu kimse bayrağıyla cephede yer almadığı için gerçekten çok ilginç bir mücadele yürütüyoruz. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu. Bu asimetrik savaş da bize aynısını dedirtiyor. Sadece bileğimiz ile değil aynı zamanda siyasi ve ekonomik zekamızla da sürdürmek zorunda olduğumuz bir mücadelenin içinden geçtiğimizi çok iyi biliyoruz. İyiyiz daha da iyi olacağız. Tarihimizde ecdadımızın bu yöntemleri gayet iyi kullandığı dönemler olduğu biliniyor biz de masada ve sahada bertaraf etmeye hem de kendi oyun planımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün çok daha iyi gelişiyor. Karşımızdakilerin güçleri imkanlarının büyüklüğünü gördüğümüzde hiç de fena gitmiyoruz. Nerelerden nerelere geldik. Daha da iyi olacak. Bir zamanlar bir insansız hava aracı almak için kuyruğa giriyorduk şimdi artık Türkiye kendi insansız hava aracını yapar hale geldi. Silahlısını da silahsızını da yapıyor” diye konuştu.
“Özgürlük, bağımsızlık, istiklal ve istikbal mücadelemizi elimizden alamayacaklar” ifadelerini kullanan Erdoğan “Bunu basamak basamak inşallah hedefe taşıyacağız. Bunun da bir bedeli var. 15 Temmuz’da gördünüz ne oldu. 260 şehit verdik. Bunlardan bir tanesi faslı bir Müslüman kardeşimiz, 2 bin 193 gazimiz oldu. Ama şehitlerimiz makam-ı aliye ulaştılar. Gazilerimiz de o şerefle yürüyorlar, rabbim şifalar versin” diyerek şehitlere Fatiha okudu.
Erdoğan, konuşmasında “Türk milletinin canı pahasına elde ettiği ve koruduğu istiklalinin tek bedeli yine can olabilir. Ana muhalefet partisinin başındaki zat bunu anlayamadı. Terör örgütünün işaretini yapıyor onu siz yaparsınız bizim terör örgütleri ile işimiz yok. O zata bunu öğretmemiz lazım. Rabia'da ne var biliyor musun? bunları iyi öğren. Benim milletim bunlara bir şey demiyor. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur, kim ne derse desin gerisi hikaye. Ben size partinin genel başkanı ve aynı zaman Cumhurbaşkanı olarak manifestomuzu söylüyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bitti. Ve inşallah Türkiye Cumhuriyeti devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içindeyiz. Bunu da başaracağız tüm kurumlarımız güçlendirerek bunu başaracağız” diyerek AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın "Yeni devlet kuruyoruz" sözlerine göndermede bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi’nde konuştu (5)
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
- “Bir yandan PKK’lısı, FETÖ, DAEŞ ile diğer terör örgütlerini topraklarımızda nefes alamaz hale getireceğiz; Diğer yandan Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız”
- “Kısa sürede yeni adımlarla terör örgütleri üzerinde bina edilmeye çalışılan bu düzeni tamamen yerle bir edeceğiz”
- “Irak’ta yeni terör bölgelerine ve oluşumlara izin vermeyeceğiz”

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölgede verdiği mücadeleye dikkat çekerek “Bir yandan PKK, FETÖ, DAEŞ ile diğer terör örgütlerini topraklarımızda nefes alamaz hale getireceğiz. Diğer yandan Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız” dedi.
Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi’ndeki konuşmasının son bölümünde bölgede yapımı süren Yeşil Yolu da bitireceklerini ifade eden Erdoğan “inşallah Yeşil Yolu da halledeceğiz. Karadeniz hem kendi insanına hem tüm dünyaya mesajını farklı verecek. Evini yapıyorsan buraya yakışır şekilde yap. Deden nasıl yaptıysa öyle yap. Bize yakışan o. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz, verelim” diye konuştu.
“15 Temmuz gecesi ölümü korkutmuş bir millete bunların yaptığı tehditlerin hiçbiri işlemez” diyen Erdoğan “Bir yandan PKK’lısı, FETÖ, DAEŞ ile diğer terör örgütlerini topraklarımızda nefes alamaz hale getireceğiz. Diğer yandan Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız. Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız operasyonların bölgede oluşturulmak istenilen yeni düzeni nasıl alt üst ettiğini görüyoruz. Şuanda 2 bin kilometrekarelik alanda biz otoriteyiz. Kısa sürede yeni adımlarla terör örgütleri üzerinde bina edilmeye çalışılan bu düzeni tamamen yerle bir edeceğiz. Irak’ta yeni terör bölgelerine ve oluşumlara izin vermeyeceğiz. Bunun bizim izin basit bir siyasi nüfuz alanı oluşturmak değil, ülkemizin ve milletin bekası olduğu bilinci ile gereken her fedakarlığı yapacağız. Ekonomimizde de hamdolsun işaretler ortada büyüme oranı sürekli artıyor. İşte 2017 ilk çeyreğinde büyüme oranı yüzde 5’e çıktı ikinci de bu artış inşallah devam edecek. İhracatta 150 milyar doları yakaladık. Bütün bunlarla birlikte ülkemizde bazı gafiller ya oyunun farkında olmadan ya da karşı tarafının safında dahil olduğu için kafaları karıştırmaya suyu bulandırmaya çalışıyorlar. AK parti olarak geçtiğimiz 15 yılda hiçbir kavgadan mağlup olarak çıkmadık. Son 3-4 yıldır artık milletimizin ve devletimizin bekası haline dönüşen mücadele tüm çıplaklığıyla açıkça ortada. En büyük desteği biz bu dönemde aldık. Yeter ki biz üzerimize düşenleri hakkı ile yapalım. Yani kendimizi yenileyelim, eksiklerimiz süratle tamamlayalım. Bir şey daha var. Bir olalım iri olalım diri olalım hep birlikte Türkiye olalım. Bize madem ki ancak inananlar kardeştir düsturu yakışıyor, bunun gereğini yapalım. Biz birbirimizi kıramayız. Bir tarafa ötekileştirme olmayacak, olamaz. İnanın bana gerisi kendiliğinden gelecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, konuşmasının ardından Rize Valiliği’ni ziyareti için İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nden ayrıldı. Valiliğe yürüyerek geçen Erdoğan, yolda hemşehrilerinin büyük ilgisi ile karşılaştı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın