Rize bir kabuk değiştiriyor

Milletvekili Avcı ve İl Başkanı Alim Muhtarlarla Yatırımları Değerlendirdi.

 

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve İl Başkanı İshak Alim Rize Muhtarlar Derneğinin ev sahipliğinde Merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarlarla yatırımlara dair yapılan  toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhitin Aydın Bilsel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Afet Müdürü Şakir Kurk, Devlet Su İşleri (DSİ) Rize İl Müdürü Sinan Yıldız, Telekom müdürü Ömer Güçlügüven ve Ziraat Odası başkanı Nevzat Paliç eşlik etti. Toplantıda, köy ve mahallelerdeki yatırımlar değerlendirildi. Muhtarların bulundukları bölgedeki ihtiyaçları not edilirken, köy ve mahallelerin yatırımlarıyla ilgili muhtarlar taleplerini iletti.

Toplantıda konuşan AK Parti Rize l Başkanı İshak Alim,  “ il başkanlığı olarak bütün ilçelerimizde muhtarlarımızla bir aray gelmeyi önemsiyoruz. Belirli periyotlarla bütün ilçelerimizde muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Biz muhtarlarımızı öteki beriki olarak görmüyoruz. Hizmet için çalışan çözüm ortağı olarak görüyoruz. Muhtarlarımızdan bize gelen bilgilerle vatandaşımızın sorunlarını giderme noktasında biz de yerinde kararlar almış oluyoruz. Pandemi süresince bu toplantılar erteledik. Bizim olmazsa olmazımız muhtarlarımızla bir araya gelmektir.” Dedi

Rize bir kabuk değiştiriyor

Toplantıda yaptığı konuşmada Rize’deki yatırımlarla ilgili bilgi veren Milletvekili Muhammed Avcı, “Rize bir kabuk değiştiriyor. Şehir merkezinde yeni bir vizyon ortaya koyduk. Kentsel dönüşümle ilgili çok ciddi bir adım attık. Rize’nin en önemli ticaret merkezlerinden olan belediye bloklarının dönüşümünü gerçekleştireceğiz. İnşallah son baharda Ekim-Kasım gibi yıkım işlemlerinin başlamasını bekliyoruz. Çok kısa bir zaman diliminde orayı tamamlayıp Rize’nin merkezini son derece modern bir açık hava avm kazandıracağız.  Hemen Salarha merkezde konutlar üretmeye başladık yaklaşık 500 konut olacak orda. Tünel açıldıktan sonra konutlarla Rize merkez arasındaki mesafe 4.5 km olacak.  Bir taraftan Pehlivantaşı vadisiyle ilgili çalışma yapıyoruz.  Duble yolu  Pehlivantaş’ına kadar götürdük. Oradan öteye güney çevre yolunu Alipaşa olarak planlanmıştı, şimdi Derepazarı’na kadar projesini tamamlattırıyoruz. Hastanenin oradan güney çevre yoluna girdiğimizde Derepazarı’ndan çıkmış olacağız. Yine aynı şekilde Pehlivantaşı’nın üst bölgelerinde Düzköy, oralarda Salarha da olduğu gibi Yağlıtaş da olduğu gibi konut üretimine başlayacağız. Şehri yukarıya doğru tırmandırmaya başlıyoruz. Bir makro plan yaptık. Bu planda inşallah bizden sonrakiler riayet edecek. Bunu yazılı hale de getireceğiz. Şehrimizle ilgili 30 yıllık planımız nedir? Bunların hepsine çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz.

Lojistik merkeze ’de değinen Avcı, “Lojistik merkezin ihalesini yaptık. Cumhurbaşkanımız son gelişinde müteahhit firmaya da talimatını verdi. ‘2023 yılında bizim lojistik merkezi bitirmemiz lazım’ dedi. Dolayısıyla müteahhit firma hızlı bir şekilde İyidere de liman inşaatına başlıyor. Daha sonrada hangarların olabileceği yaklaşım bin dönümlük bir dolgu yapılacak. Bunun hemen yanında bir organize sanayi bölgemiz var. 2.  Etabıyla ilgili 42 milyon liralık parayı da çıkardık. Diğer yandan ovit tüneli  aksı var. Orada sadece ovit tüneli ile İkizdere arası kaldı. Onunda çok yakın bir zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz. Lojistik merkezi hem Doğu Anadolu’ya hem Orta Doğuya hem de bir vesile ile İran tarafına bağlamış olacağız.

Doğu yakamızda havalimanımız devam ediyor. Ayder’in dönüşümünü yapıyoruz. Ayder’de sadece 280 milyon liraya  otopark yapıyoruz.  Ayder’in kentsel  dönüşümünü tamamlayacağız. Ayder de ayrıca bir duble yol planlıyoruz. Kendimizi o bölgede turizm odaklı  bir hale getiriyoruz.” Dedi

Milletvekili Avcı ve İl Başkanı Alim Muhtarlar toplantının ardından Salarha ve Muradiye beldelerine geçtiler. Burada ilk olarak TOKi tarafından Salarha’da yapımına başlanan 500 konutun inşaat alanında inceleme yaparak yüklenici firmadan bilgiler aldılar. Ardından duble yol güzergahındaki Salarha, Yiğitler, Taşköprü ve Muradiye’de incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldiler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın