AK PARTİ RİZE 108.İL DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

AK Parti Rize İl Başkanlığı 108. İl Danışma Meclis toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Rize İl Başkanı İshak Alim,İl Koordinatörü  AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti  Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak,AK Parti MKYK Üyesi Hikmet Ayar ve teşkilat mensuplarının katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İl Başkanı İshak Alim “14 Mayıs’larda  daha nice mesajlar vereceğiz”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Alim konuşmasına katılım sağlayan herkese teşekkür ederek başladı “Kıymetli AK Parti ailemiz Rabbim birlikteliğimizi daim eylesin, kardeşliğimizi daim eylesin. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermesin inşallah. Biliyorsunuz 14 Mayıs’ta muazzam bir eserin muhteşem bir şekilde açılışını gerçekleştirdik. Bu açılışın bu kadar devasa bir katılımda gerçekleşmesinde pay sahibi olan tüm AK Parti ailemize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz 14 Mayıs 1950’de yapılan demokratik bir seçimde CHP zihniyeti sandığa gömülmüştür. 14 Mayıs 2022’de de Rize’nin Pazar ilçesinde aynı zihniyete muazzam bir mesaj verilmiştir. Bunu bu teşkilat başarmıştır. Önümüzdeki 14 Mayıs’larda daha nice mesajlar vereceğiz vermeyi de Rabbim nasip eylesin inşallah. Muhteşem bir tablo oluştu ve bu oluşan tablo sadece ilimizde değil, hep birlikte müşahede ettik haftalarca ülkemizin gündeminde de yer aldı. Cumhurbaşkanımızın moral motivasyonuna da olumlu bir şekilde katkı sağladı. Cumhurbaşkanımız da bu açılışın gerçekten gurur verici bir organizasyon olduğunu grup toplantısında ifade etti. Bu ifadede tabii ki bizleri de kat be kat motive etti. Rize teşkilatımız ana kademesi ile kadın kollarıyla, gençlik kolları ile seçilmiş üyeleri ile yani belediye meclisi, il genel meclis üyeleri ile muhteşem birlik ve beraberlikleriyle tüm Türkiye’ye örnek gösterilen teşkilatlardandır. Bu kuruluşumuzdan beri böyle gelmiş böylede devam edecektir inşallah” dedi.
Milletvekili Günnar “Rize Türkiye’ye katma değer katan bir vilayet haline gelmiştir”
İl Danışma Meclis toplantısında selamlama konuşması gerçekleştiren Trabzon Milletvekili Adnan Günnar “Türkiye çok uzun yıllar yaklaşık 20 senedir eskiye oranla büyük konforlar yaşadı. Ekonomik manada çok büyük ilerlemeler kaydetti. Rize apayrı, Rize AK Parti ile birlikte Karadeniz bölgesinin incisi haline gelmiş hem Karadeniz’e hem Türkiye’ye katma değer katan bir vilayet haline gelmiştir. Türkiye’de ekonomi son yıllarda neden böyle oldu sorusunun cevabına şuradan bakacak olursak; dünyada Recep Tayyip Erdoğan   ve Türkiye’yi istemeyenlere şöyle bir bakalım; Biden, Trump, Macron, Yunanistan, Avrupa Birliği neredeyse bütün dünya birleşmiş bir vaziyette Türkiye’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı istemiyor. İstemiyorsa Türkiye’yi sömürmek için istemiyor. Demek ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve biz AK Parti ailesi olarak doğru yoldayız. Biz Yunanistan’dan silahlandırılmış adalardan vazgeçersek, Akdeniz’deki petrol havzalarından vazgeçersek, biz PKK devletinin kurulmasına göz yumarsak biz Karabağ’daki işgale artık yeter demez isek, biz Bosna‘ya, biz Filistin’e, Myanmar’a sahip çıkmazsak belki de dışardan 50 milyar dolar, 60 milyar dolar,  100 milyar dolar  para gelir  yine ekmek elden su gölden misali nereden geliyor nazire yaparcasına bir yerlerden para bulur ve Türkiye birleşik olarak yaşatılan kaostan çok kısa sürede kurtulabilir. Türkiye’de e-muhtıraları hepimiz biliyoruz. Gezi olayları ile 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da Türkiye hep geriye bırakılmak istendi ve en son biz İstanbul’dan Abdülhamit’in planlamış olduğu boğaz altındaki tünelleri dünyanın en büyük havalimanını yaparken Türkiye’ye yapılan bu yatırımları istemiyoruz diye açıklamalar yapıyorlardı. Bunları pervasızca yapan şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisinde  siyasi partiler ve siyasi partilerin liderleri var. Bunlar neye hizmet ettiklerini ya bilmiyorlar ya da birilerinin maşası olarak iktidar koltuğuna oturmak için çaba sarf ediyorlar. Ancak ferasetli milletimiz Allah’ın izniyle bugüne kadar 20 yıl içerisinde her seçimde nasıl AK Partiyi desteklediyse, her türlü olumsuzluğa rağmen bir umut ve gelecek vaat eden Recep Tayyip Erdoğan’ı yine destekleyecektir inşallah”dedi.
“Teşkilatımızı tebrik ediyorum,gurur duydum”
Konuşmasına Havalimanı açılışına değinerek devam eden Milletvekili Günnar “Türkiye büyük bir konfora ulaşmışken, Rize yapılmış yatırımlarla birlikte tüm  Karadeniz bölgesiyle birlikte bölgemiz dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olmaya aday pozisyonuna gelmiştir. Bütün bu yatırımlarda en çok dikkati çeken havalimanı olmuştur. Rize’ye büyük bir konfor sağlıyor. Ben de sizlerle beraber Havalimanının açılış organizasyonda bulundum. Teşkilatımızın bu organizasyondaki çabasını görmüş bulunuyorum, tüm teşkilatımızı tebrik ediyorum, gurur duydum. Yaklaşık 70.000 kişinin doldurduğu alanda  bütün Türkiye  AK Parti ve yatırımlarını izledi. Hatta bizatihi şahidim ki bir çok insan yer bulamamaktan dolayı araçları ile birlikte geri döndü. Bu çalışmada pay sahibi olan tüm teşkilatımızı  AK Parti teşkilatımızı ve Rize halkını tebrik ediyorum” dedi.
Milletvekili Osman Aşkın Bak “Rize’nin siyasi tarihi için çok önemli bir gündü”
14 Mayıs’taki açılışa katkılarından dolayı  Rize teşkilatını tebrik ederek konuşmasına başlayan   Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak “  14 Mayıs’taki muhteşem tabloyla Rize’ deki teşkilatın gücünü herkese göstermiş oldunuz. Başta İl Başkanımız olmak üzere, tüm teşkilatımızı yürekten alkışlıyorum. Gerçekten 14 Mayıs’ta harika bir çalışma örneği sergilediniz. Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Herkesin imrenerek baktığı  Rize’nin mimarisinin ortaya çıktığı sanatının ortaya çıktığı çok güzel bir hava limanı. Çok ta gurur duyduk mutlu olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu mutluluğu hem konuşmasında, hem grup konuşmasında ve daha bir çok ortamda ifade etti. Gerçekten o gün Rize’nin siyasi tarihi için çok önemli bir gündü emeği geçenlere teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabi bunun yanında bizi de özellikle takip ediyorsunuz çok yoğun bir diplomasi siyaseti içerisindeyiz.Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını görüyorsunuz gerçekten şu anda Dünya ikinci Dünya Savaşından bu yana çok önemli bir kriz içerisinde bu krizden geçmeye çalışıyor. Batıdaki gelişmelerle ilgili adımlar var, doğu Akdeniz’deki adımlar var ve çevremizdeki terörle ilgili sorunlar  var. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün bu ortamda çok yoğun bir diplomasi çalışması içerisinde. Tabii Türkiye eski Türkiye değil, liderimiz sayesinde masada söz sahibi olan bir Türkiye var.
“Biz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yol yürümeye devam edeceğiz”
Milletvekili Bak konuşmasına şu şekilde devam etti “Teşkilatımız gerçekten saha da çok yoğun harika ve uyumlu bir çalışma içerisinde. Bunun karşılığını inşallah 2023’te alacağız. Rize’miz inşallah bu seçimde de üst sıralara ön sıralara birinciliğe taşıyacağız Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten açılışta Rize’nin heyecanına coşkusuna çok çok mutlu oldu. Bu açılıştaki coşkusunu sürdüreceğiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın hemşehrimizin arkasında Kaçkar dağları gibi dik duracağız onunla yol yürümeye devam edeceğiz. Muhalefet ne derse desin kim ne derse desin onların iftiralarına rağmen bütün algılarına rağmen biz doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Eser siyasetine devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Milletimiz ferasetlidir. Bu millet doğrunun yanındadır, liderin yanındadır. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındadır. Biz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan arkasındayız. Yolun sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Neden 14 Mayıs”
Havalimanı açılışının neden 14 Mayıs’ta olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı : “14 Mayıs günü Rize- Artvin havalimanı açılışında göstermiş olduğunuz ilgi sağladığınız muazzam katkı dolayısıyla İl Başkanımız başta olmak üzere, yönetimi ve katkı veren tüm kardeşlerimi, hepinizi gönülden tebrik ediyor, kutluyorum. Neden 14 Mayıs? Bu tarihin büyük bir anlamı var. 14 Mayıs Türk siyasi tarihinde çok partili demokratik hayatın ikinci seçiminde tek partili dönemden çoğulcu döneme geçişin ve demokrat partinin milletin desteğini gücünü alarak iktidara gelişinin tarihidir. 14 Mayıs 1950 onun için önemlidir. Sırf particilik anlamında değil, demokrasi önemli demokrasinin sağladığı kazanımlar önemli. Dolayısıyla bu kadar önemli bir eserin açılışını Türk siyasi hayatının dönüm noktalarından biri sayılan demokrat partinin iktidara geliş tarihi ile  örtüştürmek bir kadirşinaslık ve bir vefa işidir yapılan eylemleri, işlemleri geniş okumamız gerekiyor” dedi.
“Erken seçim olacak, diye Türkiye’nin bir gündemi yok”
Yazıcı Danışma meclis toplantılarının önemine değinerek “Danışma meclislerimiz önemli. Bu meclisler AK Parti siyasetini içselleştiren hedef kitleye taşıyan kadronun özüdür. Siyasetin hedef kitlesi halkın tamamıdır. Rize‘de Rize’nin tamamı. Türkiye’de 84 milyonun tamamıdır. Yaptıklarımızı yapacaklarımızı, yaşadığımız sorunları içselleştirip bunları hedef kitleye onun anlayacağı dilde incitmeden, kırmadan, dökmeden, anlatmak zorundayız. Seçimlerin en önemli araçları siyasi partilerdir. Mevzuatımıza göre siyasi partiler ittifak oluşturmak suretiyle 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. Seçimlerin siyasi partiler dışındaki en önemli unsuru da adaydır. Özellikle cumhurbaşkanlığı adayıdır. Gündemimizde erken seçim yok. “Bir halk deyişi vardır, ‘Oynamayacak olan yerim dar der.’ Herhalde sıkışmış bir vaziyetteler. Muhalefet Aday belirleme konusunda aralarında ittifak oluşturacak, ortak bir kanaat sonucu belirleyecekleri bir durum yok. Onun için realiteye uymayan, gerçeklikle bağdaşmayan argümanları tekrarlayıp duruyorlar. Bu boşuna bir tekrardır.” diye konuştu.
“Bizim amacımız ve hedefimiz insanımızın hayatını kolaylaştırmak”
Yazıcı, seçim tarihinin belli olduğunu ifade ederek,  “Haziran 2023’ün ortası. ‘Erken seçim olacak.’ diye Türkiye’nin bir gündemi yok. Hükümetimiz ve ilgili kurum, kuruluşlar hayat pahalılığı, ekonomik politikalar ve güncel konulara odaklanmıştır. Bizim amacımız ve hedefimiz insanımızın hayatını kolaylaştırmak ve Türkiye’yi daha ilerilere taşımaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birkaç gün önce İzmir’de seçim tarihini hatırlattı. Seçim tarihini açıklamadı, açıklamasına gerek yok. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Seçim tarihi belli olsun.’ diyor. Seçim tarihi belli. Anayasa’ya göre 5 yılda bir yapılır. Dolayısıyla o  5 yıl, Haziran 2023’te doluyor.” dedi.
Toplantı Belediye Başkanı Rahmi Metin ve İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt’ün yatırımlarla ilgili sunumları ve sunumların müzakeresi ile son buldu.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın