CHP Rize İl Başkanı Deniz’den Çaykur çalışanlarına Çay Kanunu çağrısı

“ÇAYKUR'u yok sayan AKP’nin yeni Çay Kanunu yasasına karşı çıkın”
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, AKP’nin Meclis’e sunduğu Çay Kanunu metninde ÇAYKUR'un yer almadığını belirterek, ÇAYKUR çalışanlarına söz konusu kanuna karşı çıkma çağrısında bulundu. ÇAYKUR çalışanlarına seslenen CHP’li Deniz, “ÇAYKUR bu yasayla yok sayılmıştır. ÇAYKUR'a ihanet edilmiştir. Çay üreticisi bunu unutmayacaktır. AKP’nin yeni Çay Kanunu yasasına karşı çıkın. ÇAYKUR'a sahip çıkın. Bu yasa hem çay üreticisini özel sektör mahkum etme projesidir hem de ÇAYKUR'u ortadan kaldırma yasasıdır” dedi. 
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, AKP’nin TBMM’ye sunduğu Çay Kanunu metnine tepki göstererek, ÇAYKUR çalışanlarına seslendi. Çay Kanunu metninde ÇAYKUR'un yer almadığını belirten Saltuk Deniz, yaptığı yazılı açıklamada “ÇAYKUR ‘da çalışan memur, işçi, sözleşmeli işçi, eksper, kadrolu işçi herkese sesleniyoruz: AKP’nin Meclis’e sunduğu Çay Kanunu yasalaşırsa hepiniz işsiz kalacaksınız! Çünkü ÇAYKUR olmayacak. AKP’nin Çay Kanunu metninde, binlerce insanı çalıştıran ve  binlerce insanın emekli olmasını sağlamış toplumsal ve sosyal görevini yıllarca yerine getirmiş olan ÇAYKUR'la ilgili hiçbir açıklama yer almamaktadır” dedi. 
“ÇAYKUR bu yasayla yok sayılmıştır”
“Çay tarımının hiçbir yerinde ÇAYKUR yer almamaktadır. Hiçbir görev tanımlaması yapılmamıştır. ÇAYKUR, yasayla A Lisanslı işletmeler sınıfına dahil edilmiş ve özel sektör firmaları ile aynı kategoriye indirilmiştir” ifadelerini kullanan Deniz, “ÇAYKUR bu yasayla yok sayılmıştır. ÇAYKUR'a ihanet edilmiştir. Çay üreticisi bunu unutmayacaktır. Bu nedenle ÇAYKUR'da bugün aktif olarak çalışan ve ÇAYKUR'dan emekli olarak onun ekmeğini yemeye devam eden binlerce insana sesleniyorum. AKP’nin yeni Çay Kanunu yasasına karşı çıkın. ÇAYKUR’A SAHİP ÇIKIN.
Bu yasa Çay tarımını devletin sorumluluğundan çıkaracak, çay üreticisini sermaye şirketlerine mahkum edecek, ÇAYKUR'u yok edecek ve uzun süreçte de Özel sektör fabrikalarının çoğunu tasfiye ederek Çay tarımını tekelleşmiş olan 3-5 büyük sermaye şirketine teslim edecek bir yasadır. Diye konuştu. 
“Bu yasa Çay tarımını devletin sorumluluğundan çıkaracak, çay üreticisini sermaye şirketlerine mahkum edecek, ÇAYKUR'u yok edecek ve uzun süreçte de Özel sektör fabrikalarının çoğunu tasfiye ederek Çay tarımını tekelleşmiş olan 3-5 büyük sermaye şirketine teslim edecek bir yasadır.”
Bu yasayla özel sektör çay fabrikalarından büyük çoğunluğu da tasfiye olacaktır. Yasa metnini okuyanlar bunun ip uçlarını göreceklerdir.
Bu yasa sonunda ÇAYKUR tasfiye edilmiş, Çay tarımını ele geçirmiş ve borsada işlem gören şirketlerin zaman içinde hisse satışları nedeniyle yabancı firmalar tarafından ele geçirilmiş olacak ve Türk Çay tarımı tamamen yabancıların eline geçmiş olacaktır.
Çay ithalatı tamamen yasaklanması gerekirken firmalara % 10 çay ithal etme serbestliği getirilmiştir. Süreç içinde bu oran zamanla artacaktır. 
Bu yasa bölgenin geleceğini yok edecek bir yasadır. Bu nedenle bugünden başta ÇAYKUR Çalışanları olarak herkese sesleniyoruz 
Gün Çaya ve ÇAYKUR’ a sahip çıkma günüdür. Çünkü Çay ve ÇAYKUR herkesin geleceğidir. Bugünden bu yıkım yasasına karşı tepkilerimizi yükseltme günüdür.
Ama kimse merak etmesin eğer bu yasa meclisten sayısal üstünlükleriyle geçerse iktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş bu yasayı ortadan kaldırmak olacaktır. Buda bizim vaz geçilmez ve unutulmaz sözümüz olsun…”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın