YARDIMCI VEDA ETTİ !. TFF YENİ YÖNETİMİNDE KİMLER VAR ?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Servet Yardımcı, görev yaptıkları dönemde kulüplerle sağlıklı ilişkiler kurarak sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Ankara JW Marriott Oteli'nde düzenlenen TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Servet Yardımcı, UEFA Uluslar Ligi'nde üst üste aldığı 4 galibiyet nedeniyle A Milli Takım'ı kutladı ve Almanya'da yapılacak EURO 2024'te başarı diledi.

FIFA ve UEFA ile kurulan iyi ilişkiler sonucunda Türkiye'nin önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını dile getiren Yardımcı, "2023 Avrupa Şampiyonlar Ligi finali ülkemizde düzenlenecek.
Cumhuriyet'imizin 100. yılında büyük gurur yaşayacağız." diye konuştu.

TFF Başkanı olarak 74 gün boyunca zor süreçte görev yaptığını dile getiren Yardımcı, "Yeni dönemde, UEFA'daki görevlerime, eskiden olduğu gibi en iyi şekilde devam edeceğim. Türk futboluna UEFA ve FIFA'da destek vermeyi bütün gayretimle sürdüreceğim." dedi.

UEFA ve FIFA ile ilişkileri geliştirerek çok önemli organizasyonları Türkiye'ye getirmeyi başardıklarını ifade eden Yardımcı, şöyle devam etti:

"2019 yılında İstanbul'da yapılan UEFA Süper Kupası'nın ardından 10 Haziran 2023 tarihinde oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin Cumhuriyet'imizin 100. yılında İstanbul'a alınmasının gururunu yaşıyoruz. Yıllardır Monako'da yapılan Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi grup kura çekimleri ilk defa geçen yıl Ağustos ayında İstanbul'da gerçekleştirildi. Başarıyla düzenlenen organizasyondan sonra bu yıl da İstanbul, kura çekimlerine ev sahipliği yapacak. Avrupa'da en önemli 96 kulübün başkan, yönetici ve teknik direktörleri ile birlikte ödül alacak dünya yıldızları da aramızda olacak. Bunun yanında, Avrupa'da sorunları olan ve destek bekleyen tüm kulüplerimizin, hem UEFA'da hem FIFA'da yanlarında olup, bu problemlerini çözmek için bizzat gayret sarf ettim."

Futbolun temel unsurunun, temel paydaşının kulüpler olduğunu vurgulayan Yardımcı, "TFF sağlıklı bir organizasyon yapmakla yükümlüdür. TFF yönetimlerinin elbette hataları olmuştur. Fakat önemli olan TFF ile kulüplerimizin sağlıklı ve samimi ortam oluşturarak Türk futbolunun sorunlarını beraberce çözüme kavuşturmasıdır. Devamlı kullandığımız kelimeleri bir hatırlayalım; 'Futbolun marka değeri', 'Yayın ihalesi', 'Topun oyunda kalma süresi', 'Hakemi aldatmaya yönelik hareket', 'Maçın sonucuna etki eden hata', 'Yanlış transfer', 'Güvenilmeyen kurullar', 'Ligi manipüle etmek', 'Rakibe yönelik çirkin ve küfürlü tezahürat'. Bunun gibi zihnimizde yer edinen bütün kelimelerin ve sorunların futbolumuzdan mümkün olduğunca hızlı şekilde uzaklaşmasını temenni ediyorum." diye konuştu

Türk hakemlik sistemi için başlatılan çalışmanın ilk aşamasının, bu ay içerisinde sunulacak raporla tamamlanacağına dikkati çeken Yardımcı, "Bu rapor ışığında, Sayın David Elleray'in görüşleri de alınarak, hızlıca adımlar atılması en büyük temennimdir. Umarım Türk hakemlik sistemi tıpkı Avrupa'nın önemli futbol ülkelerinde olduğu gibi çağdaş, sağlıklı, şeffaf ve güvenilir bir yapıya kavuşur." ifadelerini kullandı.

Pandeminin dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de derinden etkilediğini vurgulayan Yardımcı, "UEFA, Finansal Fair Play kriterlerini gevşetmiş olsa bile bizim gerek UEFA, gerek uluslararası finansal kuruluşlarla bir araya gelerek tüm kulüplerimiz için ortak bir çözüm platformu oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yardımcı, "Futbolun bir neferi olarak, Türkiye Futbol Federasyonunda görev aldığım ilk günkü heyecanla ve Türk futboluna hizmet etmenin gururu ile huzurlarınızdan ayrılıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Servet Yardımcı'nın konuşmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim raporu ibra edildi, TFF'nin bütçesi onaylandı.

 

Başkanlık seçimine Mehmet Büyükekşi'nin tek aday olarak gireceği açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu ve Olağan Mali Genel Kurulu'nda adaylık için yeterli imzayı toplayan Mehmet Büyükekşi, seçime tek aday olarak girecek.

Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Murat Sancak, adaylık başvurusu yapan 9 isimden sadece Mehmet Büyükekşi'nin yeterli imzaya ulaştığını duyurdu.

Sancak; Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın'ın ise yeterli imzayı toplayamamaları nedeniyle aday olamadıklarını aktardı.

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, TFF Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Büyükekşi," Seyircilerimizi mutlaka stadlara tekrar kazandırmamız gerekiyor. Yasağın kalkmasını önemsiyoruz." dedi.

Büyükekşi açıklamalarında şunları dile getirdi:

"140 ülkeye dizi ihracatı yapıyoruz. Niye futbol kulüplerimizin maçlarını pazarlamayalım? Hakem performanslarını yapay zekayla değerlendirmek istiyoruz.

Fikstürlerin belirlenmesi ve sevkler konusunda Kulüpler Birliği'nin görevlendireceği yetkilendirilmiş bir kişinin de yer alacağı koordinasyon kurulu kurmak istiyoruz.

2022-23 sezonunda Rezerv Lig'i hayata geçirmek istiyoruz.Bütün takımlar finansal sorunlar içerisinde. Hepimiz ana sorunlarımızın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Çözümleri konusunda farklı görüşlere sahip olabiliriz. Niyetimiz halis.

Yol arkadaşım, rahmetli Hasan Doğan'ın bıraktığı mirası sürdüreceğim. Size söz veriyorum, bu mirası en iyi şekilde temsil edeceğim. Futbolumuzu daha iyiye taşıyacağız.

THY'de 15 yıl yönetim kurulunda görev yaptım. Bu dönemde Manchester City ve Barcelona gibi kulüplere sponsor olduk.

 Hakem performansları için yapay zekayı kullanmak istiyoruz. Hiçbir konu algı operasyonu olmamalı. Şefaff olarak kamuoyuna açıklayacağız.

Eğer seçilirsem, mevcut Tahkim ve Disiplin Kurulları'nın istifasini isteyeceğim."

TEK ADAY MEHMET BÜYÜKEKŞİ

Gaziantep FK eski başkanı Mehmet Büyükekşi, 193 delegenin ıslak imzasını alarak seçime tek başkan adayı olarak girecek. Başvuru yapan diğer 8 isim aday olabilmek için gerekli imza sayısına ulaşamadı. Büyükekşi, 71. dönem TFF Başkanı olacak.


Mehmet Büyükekşi’nin 12 kişilik listesi genel kurul öncesi açıklanırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı. Büyükekşi'nin edinilen bilgilere göre listesinde şu isimler yer aldı;

1. YALÇIN ORHAN
2. NÜKHET KÜÇÜKEL EZBERCi
3.MURAT AKSU
4. YUSUF GÜNAY
S.IDIL KARADEMiRLIDAG SUHER
6.ERMAN KALKANDELEN
7.iBRAHIM BURKAY
8ALKIN KALKAVAN
9RAMAZAN ÜCDAN
10.MÜSLÜM ÖZMEN
11.HAMiT ALTINTOP
12.ALi DÜSMEZ
13 .TALAT PAPATYA
14. VOLKAN CAN

YÖNETIM KURULU YEDEK ÜYE LiSTESi:

1.MURAT SAHIN
2 ÖZEN KUZU
3 .SULEYMAN KOCASERT
4 HABIL YAZICI
§.ABDULLAH ALTINKUM
6.iBRAHIM ÖZBAY
7 SiDAR TUNCA
8 ALPARSLAN BAKi FRTEKIN
9.CEM GUN
10 .iBRAHIM GÖKHAN KASAPOGLU
11ALADDiN VAROL
12 GÖKHAN ÖZSAVAS
13. CENGIZ ERDEM
14.SEVKET CELIK



Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın