ERSİN AKA REKOR KIRARAK BAŞARDI

 
ERSİN AKA REKOR KIRARAK BAŞARDI
 
 " Süper ligde Yeşil - mavili takımın başında çok sıkıntılı pandemi dönemi kısıtlı kadro altında iki maça çıkan teknik direktör Ersin Aka, o dönem Rizeli taraftarların gönlünde taht kurmuştu"
 
 
"O SEZON ONUN KAZANDIRDIĞI 4 PUAN İLE SÜPER LİGDE KALMIŞTIK!"
Ç.Rizespor’da Hırvat teknik adam Tomas'ın 1. Yardımcı teknik adam olarak hizmet veren, Hırvat teknik adam ile yolların ayrılması ardından iç sahada kazanılan 3 – 0 lık Gaziantep FK ve o sezon son şampiyon Başakşehir takımı ile İstanbul’da 1 – 1 berabere biten maçlarda yeşil – mavili takımın başında yer alan teknik direktör Ersin Aka, bu sezon çalıştırdığı Yeni Mersin İdman Yurdu ile şampiyonluk sevinci yaşadı.
 
Türk futbolunda Beşiktaş dahil birçok takımda hizmet veren UEFA PRO lisans diploma sahibi başarılı teknik adam Ersin Aka, bu sezon başında görev aldığı Yeni Mersin İdman Yurdu takımı ile özellikle futbol oyun gücü altında ligde yer alan tüm rakiplerine fark attığı gözlendi.
 
 
"Mersin İdman Yurdu maceramız şampiyonlukla noktalandı"
 
Yaşanan şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, "Sezon başı şampiyonluk hedefiyle başladığımız Mersin İdman Yurdu maceramız şampiyonlukla noktalandı. Şehrimize ve camiamıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu hikayenin ismini sezon başı 'oyunun gücü' koymuştuk ve oyuncularımız bu güce ve sisteme inandı. 5. Hafta aldığımız liderliği, 30 hafta lider kalarak bu sezon profesyonel liglerde en uzun süre liderlik koltuğunda oturdu ve şampiyon olarak tamamladı" diye konuştu.
 
"Bu uzun ve zorlu yolda çok şey yaşandı"
 
Sezonu şampiyonlukla tamamladıklarını vurgulayan Aka, "Bu sistem topun bizde kaldığı, ofansif oyun anlayışını temel ilke edinen bir sistemdi ve hücum futbolu oynayarak profesyonel liglerin en az gol yiyen takımı oldu. Oyunsal anlamda çok ciddi bir fark yarattı. Bu uzun ve zorlu yolda çok şey yaşandı. Çok emek var, sevinç var, üzüntü var. Bazen gözyaşlarımızı içimize akıttığımız acı da var. O yüzden çok değerli ve özel bir sezonu şampiyon olarak tamamladık" dedi.
 
"Desteğini hiç esirgemeyen bütün mersin halkına çok çok teşekkür ederim"
 
Bir devlet büyüğünün sözü ile emek verenleri onurlandırmak istediğini sözlerine ekleyen Aka, "'Kahramanlar bedel sırasında en önde, ödül sırasında en arkada duranlardır' demişti. Bu emeği veren yönetimimiz, benim en büyük gücüm ve destekçim ekibim ve bu şehrin kahramanı futbolcularım başta olmak üzere; kulüp personellerimize çok teşekkür ediyorum. Bir de taraftarlarımıza bir parantez açmak istiyorum. Bize her halükarda destek veren, hiç yalnız bırakmayan Murat Tanış başkan ve Serdar Gül nezdinde bütün Kırmızı Şeytanlar grubuna, desteğini hiç esirgemeyen bütün Mersin halkına çok çok teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın