“Gazetecilik İp Cambazlığı Gibidir”

“Gazetecilik İp Cambazlığı Gibidir”

 

 

 

Yaptığı dosya haberlerle Başkent gündemini belirleyen Gazeteci Yazar Ali İnandım MAG Business İlkbahar- Yaz sayısına özel açıklamalarda bulundu. Gazetecilik mesleğine ilk başladığı günden Milliyet Gazetesi’ne kadar ulaşan yolculuğunu anlatan İnandım, Ankara gündemine dair önemli konuları da paylaştı.

 

“Yerel basının geleceğin basını olduğunu bilmeli gençler”

“Başkentin yerel basını daha derinleşmeli, şehrin sanayisinde, ticaretinde, turizminde, stratejik konularda iş birliği, söz birliği yapmalı.”

“Ankara’nın gelişiminin önündeki en büyük engel ekonomik ve toplumsal değişimin kavranamayışıdır”

“Yerel basın tarafından önce şehrin stratejik ihtiyaçlarının ve eksikliklerinin tespit edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

 

 

Başkent’e yaptığı katkılarla, başarılı televizyon geçmişiyle ve yaptığı dosya haberlerle gündem belirleyen Gazeteci- Yazar Ali İnandım MAG Business İlkbahar- Yaz sayısının konuğu oldu. Gazeteciliğe başlayış serüveninden; günümüz gazeteciliğine dair pek çok konuyu paylaşan İnandım, yerel anlamda Ankara eklerinin durumuna dair değerlendirmelerini de anlattı. Gazetecilik mesleğinin geldiği noktayı şu sözlerle anlatan gazeteci- yazar “Bana göre şu anda gazetecilik ip cambazlığı kadar riskli bir mesleğe dönüştü ve rüzgârlı bir havada o ipin üzerinde yürümeye çalışıyor gibiyiz. Normalden fazla denge kurmak zorunda kalıyor gazeteciler. Bu süreç boyunca da sürekli kendinizi, işinizi kontrol etmek durumunda hissediyor, düşmemeye çalışıyorsunuz. Tabii bu şekilde gazetecilik olmuyor ama bu sorunun tespitini yapmak gerekiyor. Açıkçası mesleğin içeriği de biçimi de kaydı sanki. Yine de gazeteci, elindeki konuyu, hangi siyasi ortamda olura olsun anlatabilmeli, söyleyeceğinizi söyleyebilmenin yolunu bulmalısınız” diye konuştu.

 

Myderm’in kurucusu Murat Küçükoğlu’nun kapak olduğu MAG Business İlkbahar- Yaz sayısı, iş dünyasına yön veren güncel içerikleriyle, özel röportajları ve gündemi yakından takip eden konu başlıkları ile www.magdergi.com.tr, DijiMecmua, Turkcell Dergilik ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın