GAZETECİYE YAPRAK TOPLAMA CEZASI

23 yıllık gazeteci Musa Doğan’a hakaret içerikli köşe yazısı nedeniyle dava açıldı. Bin 800 lira para cezasını kabul etmeyen Doğan’a, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında bir kamu kurumunda 45 gün yaprak toplama cezası verildi.
Antalya’da çeşitli medya kuruluşlarında 23 yıldır mesleğini icra eden ve 1 yıldır da kendi internet sitesinde mesleğine devam eden gazeteci Musa Doğan, bir iş adamı hakkında hakaret içerikli köşe yazısı yazdığı için yaklaşık 3 yıl önce mahkemeye verildiğini söyledi. Bin 800 lira para cezasını ödemeyi kabul etmeyen Doğan’a Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 45 gün, 150 saat bir kamu kurumunda süpürge ile yaprak toplama cezası verildi.

 
3 YIL SONRA GELEN KARAR
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne (BATEM) her gün saat 13.00 ile 17.00 arasında gelerek cezasını dolduran Musa Doğan, mahkemenin ardından yazdığı köşe yazısı hakkında tekzip yayınlandığını ve iş adamının davadan vazgeçeceğini söylemesine rağmen vazgeçmediğini kaydetti.
3 yıl sonra davanın kararının verilerek kendisine tebliğ edildiğini dile getiren Doğan, "75 gün hapis cezası verildi. Yaklaşık bin 750 lira para cezası ödemem gerekiyordu. Ben de mahkemede para cezasını ödemeyeceğimi söyledim. Ya kapalı cezaevine girecektim ya da Denetimli Serbestlikten yararlanacaktım" dedi.

 
"ASLA KALEMİMDEN DÖNMEM"
BATEM’de süpürge yaparak, yaprakları toplayarak ve temizlik işleri yaparak cezasını doldurduğunu ifade eden Doğan, "Toplam 150 saat cezam var. Günde 4 saat çalışıyorum. Saat 13.00’te başlayıp saat 17.00’de imzamı atıp çıkıyorum. Her gün böyle çalışıyorum. 72 saatim kaldı" diye konuştu.
Türkiye’de Denetimli Serbestlik Yasası'ndan ilk kez kendisinin yararlandığını aktaran Doğan, "İlk kez ben yararlanmışım. Araştırma yaptım. Burada da bize hükümlü gibi davranmıyorlar. Adaletin kestiği parmak acımaz. Devlete 4 saat çalışma ile cezamı ödüyorum. Bin 800 liraya yakın para cezam vardı. 45 gün gelip çalışacağım. Asla kalemimden geri dönmem. Doğru bildiğimi yazarım. Yazımın başlığı 'Hayali inşaatçı'ydı. Kimseye kızmıyorum. Bu kuruma bu ceza nedeniyle girdim, güzel insanlarla karşılaştım. Cezamı tamamladığım zaman mesleğime devam edeceğim" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın