Rizeli Cemil Kazancı Neler Söyledi ?

AKSA ENERJİ DÜNYA ENERJİ KONGRESİ’NE KATILDI


 

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest enerji üreticisi Aksa Enerji, Abu Dhabi’de gerçekleşen Dünya Enerji Kongresi’ne katıldı. 9-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen, 150 ülkeden 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılım gösterdiği ve 250 konuşmacının yer aldığı kongre “Refah İçin Enerji” temasıyla gerçekleşti.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, “Kongre boyunca dünyanın farklı bölgelerinden gelen enerji sektörü temsilcileriyle görüştük. Türkiye’nin global enerji şirketi olarak, üç kuşaktır devam eden başarı hikâyemizi tüm dünya ile paylaşıyoruz. Afrika’daki santrallerimizle ülkemize döviz girdisi sağlamaya devam edeceğiz. Diğer yandan yeni pazarlardaki yatırım arayışlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Acil enerji ihtiyacı olan ülkelerin elektriğe kavuşmaları ve kalkınmalarını hızlandırmak için enerji santralleri kurarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası arenada gerçekleştirdiği yatırımlarla global bir enerji şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Aksa Enerji, dünyanın en geniş katılımlı enerji zirvelerinden olan Dünya Enerji Kongresi’ne katıldı.

İki kıtada beş ülkeye yayılan enerji santralleri ile global bir enerji şirketi olarak ülkemizi temsil eden Aksa Enerji, “Refah İçin Enerji” temasıyla gerçekleştirilen 24. Dünya Enerji Kongresi’nde kendi standında dört gün boyunca ziyaretçilerle buluşu. Şirketin üst düzey yöneticilerinin hazır bulunduğu kongrede, Aksa Enerji, birçok ülkeden sektör profesyoneliyle bir araya gelerek uluslararası deneyimlerini paylaştı. İş geliştirme faaliyetleri kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelen enerji sektörü temsilcileriyle temaslarda bulunan Aksa Enerji, yeni pazarlardaki yatırım fırsatları ve yurt dışındaki iş geliştirme faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Aksa Enerji yöneticileri, kongrede, şirketin Gana, Mali ve Madagaskar’da 6-9 ay gibi kısa sürelerde kurduğu ve işlettiği santrallerle Afrika halkının elektriğe kavuşturulması amacıyla geliştirdiği projeleri anlattı.

Kongre hakkında değerlendirmelerde bulunan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı “Kongre boyunca dünyanın farklı bölgelerinden gelen enerji sektörü temsilcileriyle görüştük. Türkiye’nin global enerji şirketi olarak, üç kuşaktır devam eden başarı hikâyemizi tüm dünya ile paylaşıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Afrika’daki santrallerimizle ülkemize döviz girdisi sağlamaya devam edeceğiz. Diğer yandan yeni pazarlardaki yatırım arayışlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Acil enerji ihtiyacı olan ülkelerin elektriğe kavuşmaları için düşük maliyetli yatırım miktarı ve hızlı santral kurulumu ile insanları elektrikle buluşturmayı hedefliyoruz”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın