DOKA HEYETİ CİDDE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA

Doka Heyeti’nden Cidde Başkonsolosluğu’na Ziyaret

 

 

  1. Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarı vesilesiyle Cidde’de bulunan Vali Ersin Yazıcı başkanlığındaki DOKA Üyeleri ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, T.C. Cidde Başkonsolosu Fikret Özer’i ziyaret etti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Üyelerinden oluşan kafilenin kendilerini ziyaretlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkonsolos Fikret Özer’e, Vali Yazıcı ve DOKA Üyeleri fuar tanıtımları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İki ülke arasında geçmişten gelen kültürel bağların çok güçlü olduğunu ve bunu geliştirebilmek için gereken çalışmaları yaptıklarını söyleyen Başkan Kasap, “Doğu Karadeniz Bölgemiz ve özellikle Rize şehrimiz, özellikle Suudi Arabistan’dan gelen birçok turisti ağırlamaktadır. İki ülke insanları arasında oluşacak kültürel etkileşim arttırılmalıdır. Burada turizmin ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesi için oluşturulmuş olan fuar alanında bölgemizi ve şehrimizi en güzel şekilde tanıtıyoruz” dedi.

Vali Ersin Yazıcı ise, "Cidde’de bize gösterilen misafirperverlikten dolayı ve bugün zaman ayırıp bizleri kabul ettiklerinden dolayı Sayın Başkonsolosumuza çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

Suudi Arabistan ile birçok sektörde ikili ticaretin geliştirilebileceği bir potansiyel bulunduğunu ifade eden Başkonsolos Özer,"Türk firmalarının Suudi Arabistan’da yeni pazarlar edinebilmesi ve ihracatlarının artırılabilmesi için kendi üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Heyette yer alan tüm üyelerle yakından ilgilenen ve her birinden kendi iştigal alanları ile ilgili bilgiler alan Başkonsolos Özer, Başkonsolosluk olarak biz de bu ilişkilere elimizden geldiğince katkı sağlamaya çaba gösteriyoruz " dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın