Elazığspor Böyle Battı !

 

 

Elazığspor 2. Başkanı Karahan Çelik, kulübün borcunun şu anda 113 milyon 987 bin TL olduğunu açıkladı.
Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, 2. Başkan Karahan Çelik ve Kulüp Avukatı Cengiz Gülaç ile birlikte kamuoyu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kulübün içinde bulunduğu mali durumla ilgili değerlendirme yapan Karataş, “Elazığspor’un içinde bulunduğu durum çok vahim. Bizler 25 Mayıs günü bu yola girdiğimizde bizleri ağır bir yükün beklediğini biliyorduk. Ama işin doğrusu kongrede ibra edilen borç ile bugün karşımızda duran borç iki katıdır. Bunun artma ihtimali de fazladır. Fazlası var eksiği yok şuanda kesinleşmiş borç miktarı budur” dedi.
Elazığspor’un -6 puanla lige başlayacağının kesin olduğunu belirten Karataş, bu hafta cuma gününe kadar ödenecek bir para olduğunu, onun da ödenmemesi durumunda takımın -9 puanla lige başlayacağını hatta küme düşebileceğini dile getirdi.

 

 


BORÇ 113 MİLYON 987 BİN LİRA
Göreve geldikleri ilk andan itibaren Elazığspor’u içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya çalıştıklarını anlatan 2. Başkan Karahan Çelik ise, “Genel kurulda söylenen borçların doğru olmadığını bu yüzden ibra edilmemesi gerektiğini söylemiştim. Borç 59 milyon 900 bin lira olarak ibra olmuştu. Aradan bir aylık süre geçti, biz incelemelerimizi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Şuanda geldiğimiz noktada önümüzdeki toplam borç yaklaşık 113 milyon 987 bin TL’dir. Borç listesine baktık. Kulüp, bir futbolcuyla 25-26 milyon TL borçlu hale gelmiş” diye konuştu.
Elazığspor’un çok önemli bir kulüp ve takım olduğunu aktaran Çelik, belediyenin ödediği 5 milyonu da dahil ettiklerinde yaklaşık 120 milyonluk bir borçla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Bu borçların ödenebilirliğinin kamuoyunda tartışılıp, karar verilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, “Böyle bir borç Elazığ’ın spor anlamında 10 yılını götürecektir. Biz her ne olursa olsun burada yaptığımız işe devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Elazığspor eski Başkanı Cengiz Öztürk’ün ise kulüpten alacağının 18 milyon lira olduğu öğrenildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın