RİZE'ye "acele kamulaştırma" Kararı

Bakanlar Kurulu, Edirne, Kars,Erzurum, Sivas, Çorum, Yozgat, Ankara, Şırnak, Rize, Tokat, Amasya, Konya, Karabük, Trabzon, Hatay ve Aydın illerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

 

 

 

Manisa, Çankırı ve Kocaeli'ndeki bazı alanlar için riskli alan ilan etme kararı alan Bakanlar Kurulu, Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği'nin kurulmasını da onayladı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararlara göre, Sivas'ın Kangal ve Divriği ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların, Divriği İlçesi Doğal Gaz İletim Hattı Projesi ile projeye ait sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla; Erzurum'un Oltu ve Şenkaya ilçeleri ile Kars'ın Sarıkamış İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların da Oltu İlçesi Doğal Gaz İletim Hattı Projesi ile projeye ait sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yazısı üzerine Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu, Çorum'un Merkez ve Alaca ilçeleri ile Yozgat'ın Sorgun ve Çekerek ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların, Alaca ve Çekerek ilçeleri doğal gaz iletim hatları projesi ile projeye ait sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Şereflikoçhisar, İskilip ve Osmancık İlçeleri Doğal Gaz İletim Hattı Projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması da uygun bulundu.

 

Bakanlar Kurulu Şırnak Doğal Gaz İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına da onay verdi.

Rize ve Edirne İçmesuyu Projeleri kapsamında Rize Merkez ve Edirne İçmesuyu İsale Hattı işlerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar ve Trabzon İçmesuyu Projesi kapsamındaki arıtma tesisinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar ise Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Tokat, Amasya ve Konya'da tesis edilecek enerji santralleri kapsamında bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Yeni Çates-Çaycuma 2-Safranbolu-Karabük Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Hatay'ın Altınözü İlçesinde bulunan bazı taşınmazların, Hatay Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü hizmet binasının yapımı ve uygulama bahçelerinin kurulması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasını da Bakanlar Kurulu kabul etti.

Aydın il sınırları içerisinde yer alan J-700 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında açılmış olan kuyulardan sıcak suyun taşınması amacıyla tesis edilecek boru hatlarının geçişi için ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların irtifak hakkı kurulmak suretiyle Aydın Valiliği (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) tarafından acele kamulaştırılması uygun bulundu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın