VALİ BEKTAŞ, KIRKLARTEPE KÖYÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU


 

 

VALİ BEKTAŞ, KIRKLARTEPE KÖYÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kırklartepe Köyünde İl Özel İdaresince gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Merkez İlçeye bağlı Kırklartepe Köyünde heyelan riski taşıyan alanda İl Özel İdaresince yürütülen fore kazık iksa çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeleri esnasında Vali Bektaş’a İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş’ta eşlik etti. 

Çalışmalar hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kurtuluş’tan bilgiler alan Vali Bektaş, Rize’nin coğrafi yapısı ve yoğun yağmur almasından dolayı yeraltı su kaynaklarının fazla olduğunu, bu su kaynaklarından dolayı bazı bölgelerde zemin hareketlerinin meydana geldiğini belirti.

Rize’de heyelan riski taşıyan birkaç alanda İl Özel İdaresi, AFAD, DSİ ve diğer kuruluşlarca birçok projenin yapıldığını ve halen devam eden projelerin bulunduğunu belirten Vali Bektaş, “Son birkaç yıl içerisinde Kırklartepe Köyünün bu bölümünde yeraltı sularından kaynaklı hareketlilik gözlemliyoruz. Bunun önüne geçmek ve heyelan riskini en aza indirmek için İl Özel İdaresince gerekli proje hazırlandı. Bu alanda gerçekleştireceğimiz yatırımın daha kesin sonuçlar vermesi için projede ne gibi revizyonlar yapılması gerektiğini yerinde görmek istedik” dedi.

Vali Bektaş, incelemelerinin ardından, Köy Muhtarı İslam Karaosman’dan köyün diğer sorunları hakkında da bilgiler aldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın