Belediye'nin Muhasebecisi Koltuğun Hakkını Böyle Verdi!



 

Toplu sözleşme için Belediye Başkanı’nın makamına çağrılan Temsilcimiz, Muhasebe Müdürü’nün saldırısına uğradı.

Belediye-İş; Temsilcisinden Şube Yönetim Kurulu Üyelerine, Genel Merkez Yöneticisinden Üyesine kadar, karşılaştığı tüm hukuksuzlara ve zorbalıklara rağmen korkmadan, çekinmeden mücadelesine kesintisiz devam eden, üyelerinin hakkını savunan bir sendikadır.

Sendikamızın örgütlü olduğu Rize/Hemşin’de toplu sözleşme görüşmesi yapmak için çalıştığı yerden Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım BEKAR tarafından makamına çağrılan sendikamız İşyeri Temsilcisi Rıfat YAZICI, TOPLU SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLI TALEPLERDEN DOLAYI Muhasebe Müdür Vekili Murat Güzey’in önce sözlü, ardından fiili saldırısı sonucu darp edilerek yaralandı.

Saldırı sonucu burnu kırılan ve 10 günlük rapor alan temsilcimiz Rıfat Yazıcı, tüm yaşananları tutanak altına aldırarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

 

Bu yaşananlar insani olarak ahlaksızlık, hukuki olarak da suçtur.

Makam sahibi oturduğu koltuğun sorumluluğunu bilmelidir.

Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar o makamda Hemşinliler’i temsil etmektedir. Makamı mevkii ne olursa olsun hiç kimsenin Hemşinliler’in adını, böyle seviyesiz, mafyavari ve hukuk dışı hareketlerle lekelemeye hakkı ve yetkisi de yoktur.

İnsanlıktan biraz nasibini alan kişi; makamına davet ettiği kişinin kendi misafiri ve işçilerin temsilcisi olduğunu bilmek zorundadır. Makama davet edilen kişiye gelecek bir fiske dahi, önce o makama ardından o makamda oturan kişiye hakarettir.

Yaşanan saldırının Belediye Başkanı’nın kontrolünün dışında aniden gelişen bir olay olduğunu düşündüğümüzde, Belediye Başkanı’nın; saldırıyı yapan insan müsveddesi hakkında gerekli soruşturmayı açmasını, makamında onaylamadığı böyle bir olay yaşandığı için de saldırıya uğrayan temsilcimizden özür dilemesini beklemek en temel hakkımızdır.

 

Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar; bu açıklamanın yapıldığı ana kadar ne soruşturma açtırmış ne de temsilcimizden özür dilemiştir.

Bu tavırsızlığının muhasebe müdür vekili Murat Güzey’in yaptığı seviyesizliği, eşkıyalığı onaylamak anlamını geldiğini bilmelidir.

Belediye Başkanı’na yaranmak ve kendinin ne kadar “yararlı” bir eleman olduğunu göstermek için, temsilcimize görevi başında saldıran Murat Güzey’e insani olarak bir uyarı yapmaya gerek yoktur, o yaptığı bu eşkıyalığın hesabını yargı karşısında verecektir. Murat Güzey'in yaptığı, Türk Ceza Kanunu’na göre iki ayrı suça girmektedir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın