RİZEMİZ YAŞANABİLİR HUZURLU VE TERÖRÜN OLMADIĞI BİR ŞEHİR

 RİZEMİZ YAŞANABİLİR HUZURLU VE TERÖRÜN OLMADIĞI BİR ŞEHİR

Rize şehrimiz hükümet tarafından ilimize ataması yapılan sn. Vali ve sn. Emniyet Müdürü ve diğer üst düzey bürokratlar noktasında şanslı şehirlerden birisidir. Şehrimizin atanmış bu önemli yöneticilerimizin, ilimizde görev yapan diğer seçilmişlerle ve halkımızla olan uyumları, vatandaşa yakın duruşları, halkın arasında olmaları, kapılarını vatandaşa açmaları gibi icraatları sonucu ve de kendilerinin sorumluluklarında ki personel ve kadrolarıyla birlikte iyi çalışmaları, görevlerini iyi takip etmeleri neticesinde, Rize’miz Türkiye’nin en huzurlu ve en yaşanabilir şehri olma özelliğini elde etmiştir. İnşallah böyle devam eder. Nazar değmemesi için MAŞALLAH diyeyim.

Şehrimizin bu denli huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir şehir olması noktasında en çok görev tabii ki İlimiz Emniyetine ve Jandarmasına düşmektedir. İşte Emniyet noktasında oldukça tecrübeli ve bu tecrübenin getirdiği başarının sahiplerinden biriside, bir yıl önce Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğünden, Rize İl Emniyet Müdürlüğüne atanan sn. Nurettin GÖKDUMAN’dır. Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Polis Evi Fener Sosyal Tesislerinde Rize ve İlçelerimizde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldik.

2019 yılı içerisinde Rize ili genelinde meydana gelen, olaylar, önlemler ve uygulamalar noktasında bizlerle paylaştığı, rakamları, grafikleri, yüzdeleri anlatımının dışında sinevizyon ekranından da bilgilendirme yaptı. Programın son bölümünde toplantıya yoğun ilgi gösteren biz basın mensuplarının her türlü sorularını şeffaf bir şekilde yanıtlayan, Rize Emniyet Müdürü sn. Nurettin Gökduman,” Genel olarak baktığımızda Rize gerçekten asayiş anlamında yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir ilimizdir.” Sözünün altına imzamı atıyorum.

Rize’mizin, ülkemizin en yaşanabilir, güvenli, huzurlu, terör olaylarının olmadığı bir kent olması noktasındaki mesai mefhumu gözetmeden yapmış olduğu çalışmalar takdirin üstündedir. Rize şehrinin batısındaki Alipaşa köyü girişi, doğu noktasındaki Fındıklı ilçe girişi ve Doğu ve Güney doğu noktasındaki İkizdere noktasında 24 saat yapılan uygulamalar sonucunda, suçlulara, arananlara, suç unsuru taşıyan her türlü, araç, gereç, zararlı madde vs. gibi kanunsuz hiçbir davranışa göz açtırılmıyor ev hemen kanuni işleme tabi tutularak ilgili resmi makamlara sevk ediliyor.

Sn. Emniyet Müdürümüz Gökduman, Emniyet Müdürlüğü sosyal tesislerinde bir araya geldiği biz gazeteci-yazarların emniyetle olan ilişkileri, talepleri, basının sorunları ve çalışma koşulları hakkında da bizlerden bilgiler almış oldu. İlimizin başta trafik, ulaşım, park gibi Emniyetin uhdesinde bulunan bir kısım sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Trafik ve park sorunlarının şehirde nüfus yüzdesine vurunca en çok araç sahip olan şehrimizde tescilli 81 bin 455 aracın bulunduğunu, park ve trafikteki sıkışıklığın araç sayısından kaynaklandığı gerçeğini paylaştık. Rize'nin huzurlu bir il olduğu gerçeğini bu şehirde herkes bilmektedir. Düşününki nüfus toplamı 400 bine yaklaşan Rize genelinde 2019 yılında sadece silahlı bir olay meydana geliyor ve sadece bir insanımız hayatını kaybetmiş. Nüfus yüzdesi olarak en çok araç sahip bir şehir olarak bir yıl içerisinde meydana gelen trafik kazaları sonucu 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Sonuç olarak, ilimiz genelinde çok şükür terör olayları yok denecek kadardır. Ülkemizin en güzel, en misafirperver, en huzurlu şehirlerinden olan, sn. Cumhurbaşkanımızın da memleketi, Rize’mizde bu huzurun devam için, her konuda Emniyetimize, Jandarmamıza yardımcı olmak bir vatandaşlık görevi olarak her birimizin sorumluluk alanına girmektedir.

BAYRAM ALİ KAVALCI


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın