RİZELİ’NİN VERGİ SADAKATİ

RİZELİ’NİN VERGİ SADAKATİ
- RİZE ÖDEDİĞİ 647 MİLYON 412 TL VERGİ İLE VERGİ TAHSİLATINDA TÜRKİYE SIRALAMASINDA 5. OLDU

 

Rize ödediği 647 milyon 412 TL vergi ile tahakkuka göre gerçekleşen vergi tahsilatında ülke genelinde yüzde 88,5’lik gerçekleşme ile 5. oldu.
Rizeli vergi ödemesinde gösterdiği hassasiyet ile Türkiye sıralamasında 5. oldu. Rize Defterdarı Nurettin Dirican konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İlimizde 2014 yılında yapılan vergilendirme çalışmalarımızın Türkiye genelinde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca değerlendirilmesi sonucu; tahakkuk artışı sıralamasında 25. tahsilat artışı sıralamasında 22. tahsilat oranı açısından da 5. sırada yer aldı. Vergi Gelirlerinde 2014 yılı tahsilat oranımız yüzde 85.2 olarak gerçekleşmiş olup, bu oran Türkiye ortalaması olan yüzde 82.3 ‘ün yaklaşık üç puan üzerindedir. 2014 yılında 754 milyon 994 bin TL tahakkuk yapılırken 647 milyon 412 bin TL vergi tahsilatı gerçekleştirildi” dedi.
Dirican açıklamasında, “Vergilendirme çalışmalarında ülkemiz ortalamasının üzerinde gerçekleşen bu oranlar aynı zamanda ilimiz mükelleflerinin ‘vergi verme’ yükümlülüğünü büyük bir sorumluluk duygusu ile yerine getirdiğinin en önemli göstergesidir. Bu vesile ile beyan ve ödemesini duyarlılıkla gerçekleştirerek vergi gelirlerine katkıda bulunan tüm mükellefimiz ile vatandaşlarımıza Devletimiz ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Hedeflenen ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi gelir dağılımının adil hale getirilmesi, sosyal refah ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için vergilerin zamanında ve doğru olarak beyan edilmesinin en temel faktör olduğu kuşkusuzdur. Vergi konusunda vatandaşlarımıza düşen en önemli görev ise; alışverişleri esnasında ödedikleri bedelin karşılığında fiş veya faturasını alarak ödenmesi gereken verginin hazineye intikalini sağlamaktır. Harcamalarımız karşılığında alınacak her bir belge ile kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınacağı, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için bir yatırım kaynağı oluşturulduğu unutulmamalıdır. Vergilerin gerçek beyanlar üzeriden ödenmesi ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının sağlanması, çok daha güçlü, çok daha iyi sağlık ve eğitim hizmetlerinin verilebildiği bir Türkiye demektir” şeklinde konuştu.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın